Constanţa: Direcţia de Sănătate Publică a autorizat 33 de plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în prezent, din cele 50 de sectoare de nisip de pe litoralul românesc, 33 au primit avizul de la specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).


În aceste zile, Direcţia de Sănătate a a primit de la Ministerul Sănătăţii raportul Comisiei Europene privind calitatea apei în 2008. Directorul adjunct DSP, dr. Mihaela Dinisov, a explicat: „Raportul arată că 98% din probele trimise sunt corespunzătoare comparativ cu valorile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească apa de îmbăiere“. 

49 de puncte de recoltare

Probele de apă sunt recoltate de specialiştii DSP din 49 de puncte de pe litoralul românesc. În timpul sezonului estival, informaţiile cu privire la calitatea apei de îmbăiere afişate pe panourile de pe plaje sunt actualizate din două în două săptămâni. 
Anul trecut, s-a iscat un adevărat scandal după ce presa a dezvăluit faptul că nu toate oraşele de pe litoralul românesc au staţii de epurare a apelor menajere şi că plajele sunt traversate de conducte care deversează în mare apele uzate.
Direcţia de Sănătate Publică va începe monitorizarea plajelor la mijlocul lunii mai.
În ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale, şi în acest an operatorii de plaje vor avea obligaţia să amplaseze puncte de prim-ajutor pe sectoarele închiriate.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite