Constanta: Curse legale de maşini tunate pe bulevardul Aurel Vlaicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Weekend-ul viitor pe străzile Constanţei se vor întrece maşini de peste 400 de cai putere

Constănţenii pasionaţi de curse de maşini vor avea parte de o surpriză de proporţii săptămâna viitoare. După ce sâmbătă, 2 mai, pilotul David Coulthard va putea fi văzut la volanul monopostului său în staţiunea Mamaia, duminică va fi organizată una dintre cele mai ample întreceri legale de maşini. Întrecerile vor avea loc pe bulevardul Aurel Vlaicu. Organizatorii au ales acest loc având în vedere că aici sunt patru benzi de circulaţie şi pentru că pasionaţii vor putea urmări „liniuţele“ în condiţii de maximă siguranţă. „Să sperăm că vremea va ţine cu noi şi că nu ne va crea probleme. S-au înscris deja mulţi pasionaţi din toată ţara şi vreau să cred că spectacolul va lăsa în urmă o impresie bună. Printre bolizii care se vor întrece se numără un Audi TT, cu 400 de cai putere, un Opel Speedster, cu 500 de cai putere sub capotă, şi un Audi RS6 care se laudă cu aproape 600 de cai putere“, a declarat Claudiu Toader, unul dintre tinerii care a promovat acest poiect.

 Reguli stricte

Participarea la acest eveniment se va face după reguli stricte, iar taxa de înscriere este de 100 de lei. „Am vrut iniţial să punem cursele pe data de 2 mai, însă pentru că în aceeaşi zi va fi prezent în Constanţa şi David Coulthard am considerat că oamenii legii nu pot face faţă la două evenimente majore. Astfel, am mutat întrecerile duminică. Pe lângă o maşină cu mulţi cai putere cei care vor să participe la întreceri trebuie să înţeleagă foarte bine regulile după care ne ghidăm şi să semneze o declaraţie pe propria răspundere“, a declarat preşedintele Club Legal Racing, Sebastian Sandu.

Organizatorii spun că nu este permisă schimbarea poziţiei motorului faţă de cea originală şi nu se poate utiliza protoxidul de azot. Totodată, rezervoarele de combustibil, ulei şi lichid de răcire trebuie izolate cu pereţi antifoc de habitaclu în aşa fel încât, în cazul unei scurgeri, lichidul să nu pătrundă în habitaclu sau pe sistemul de evacuare în cazul combustibilului. Mai mult, se recomandă dotarea cu extinctoare sau instalaţii de stingere a incendiilor omologate FIA, respectiv instalarea unui comutator electric general. Pasionaţii care vor să se înscrie la faţa locului trebuie să fie prezenţi la cortul organizatorilor între orele 08.30 - 11.30.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite