Constanţa: Cumpărăturile, lăsate pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În majoritatea pieţelor din Constanţa este vânzoleală, dar lumea vine mai degrabă să se uite decât să cumpere

Comercianţii se plâng că vânzările merg prost. „Avem ridichi, ceapă şi usturoi verde, toate la un preţ de 0,5 lei legătura. Nu prea cumpără lumea, însă de miercuri încolo o să fie buluc în piaţă“, susţine Mioara Mitache, vânzătoare în Piaţa Tomis III.

Mieii nu prea se vând


Acelaşi lucru este susţinut şi de comercianţii de carne de miel care spun că în trei zile abia au vândut cinci miei. „Cu toate că nu a mers prea bine până acum, o să mai aducem miei pentru că lumea o să vină la piaţă în ultimele zile. Preţurile sunt la fel: 15 lei - un kilogram de miel şi 12 lei - de berbecuţ. Dar se mai negociază“, spune Sorin Mihai, fermier. În satele din judeţ, crescătorii de oi vând miei direct din ogradă cu maximum 12 lei pe kilogram. Animalele sunt sacrificate chiar în faţa cumpărătorului.

Produse proaspete

Cu toate că majoritatea hypermarketurilor au lansat deja pe piaţă oferte care să le ia ochii cumpărătorilor, constănţenii se ţin departe de galantare. „Prefer să fac cumpărăturile cu două-trei zile înainte. Aşa am certitudinea că alimentele sunt proaspete pentru masa de Paşte“, declară Mihaela Costea, o gospodină de 37 de ani.

Orar prelungit

Pentru a face faţă numărului mare de persoane care vor lua cu asalt magazinele la sfârşitul săptămânii, marii comercianţi şi-au modificat orarul. Hypermarketul Real va lucra în regim non-stop, Metro,
Billa şi Kaufland vor avea deschis până aproape de miezul nopţii. La Carrefour, până pe data de 17 aprilie, programul va fi de la 8.00 la 2.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite