Constanta: Criminalii taximetristului Hari Băcanu, condamnați la câte 25 de ani de pușcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații de la Tribunalul Constanța i-au declarat vinovați pe criminalii taximetristului Hari Băcanu. Instanța i-a condamnat la câte 25 de ani de închisoare.

În plus, Dumitru Cănănău, de 34 de ani, din Independenţa şi Cosmin Cristian Grigoraş, de 25 de ani, din localitatea Gârliciu,  sunt obligați, prin sentința Tribunalului Constanța, să plătească 50.000 de lei despăgubiri morale către fiul victimei, Vlad Băcanu. Sentința nu este definitivă.
 
În privința unuia dintre asasinii taximetristului împuşcat şi incendiat, Adam Paul Mecu, de 25 de ani, din Hârşova, care şi-a pus  capăt zilelor la sfârșitul lunii iulie 2008, în timp ce se afla în secţia de psihiatrie a Spitalului Penitenciar Poarta Albă, instanța a dispus încetarea procesului penal.

La sfârşitul lunii aprilie 2008, procurorii constănţeni au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a principalilor suspecţi ai crimei comise asupra taximetristului Hari Băcanu. Indivizii au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi omor calificat şi deosebit de grav. Ei l-au sugrumat cu un şiret şi apoi l-au împuşcat cu o armă cu aer comprimat în gât şi ochiul drept.

Cei trei tineri l-au lovit pe taximetrist în cap cu pumnii şi cu patul pistolului, după care au incendiat cadavrul, furând maşina şi celelalte bunuri de valoare ale bărbatului.

Citiți mai multe amănunte în Adevărul de seară, ediția de mâine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite