Constanta: Coulthard este pregătit pentru cursa din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul pilot de Formula 1, David Coulthard, a susținut o conferință de presă prilejuită de demosntrația din data de 2 Mai pe care o va face în stațiunea Mamaia la volanul unui monopost autentic de curse.

Pilotul britanic speră ca vremea să fie de partea echipei și că nu vor fi probleme în desfășurarea evenimentului, mai ales că este vorba de o demonstrație în premieră în România. „Sper să reușim să oferim un spectacol bun. O demonstrație de viteză și zgomot de motor al unei mașini adevărate de Formula 1“, a declarat Couolthard.

15 de milioane euro, valoarea monopostului


Mașina pe care o va pilota David Coulthard în Mamaia este un model RB1 echipată cu un motor Renault ce dezvoltă 900 CP. Valoarea estimativă a monopostului este aproximativ 15 de milioane de euro, la care se adaugă și efortul depus de echipa Red Bull.    

Peste 200 Km/h

Demonstrația va începe la ora 14.00 și se va desfășura pe o distanță de 1.200 de metri. Monopostul va rula la peste 18.000 de rotații pe minut și, după spusele lui David Coulthard, viteza va depăși 200 de kilometri pe oră. Între orele 11.00 și 16.00, circulația rutieră pe tronsonul de desfășurare al evenimentului va fi închisă (zona hotelului Rex până la trecerea de pietoni din zona Cazino).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite