Constanta: Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" participă la exerciții navale în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" va pleca joi, 2 aprilie, din portul militar Mangalia pentru a participa la a doua fază a celei de a opta activări a Grupului de Cooperare Navală BLACKSEAFOR.  

  Nava românească va desfăşura,  în perioada 02 – 22 aprilie, exerciţii navale în Marea Neagră,  alături de nava de comandament SLAVUTICH (Ucraina), corveta SMELI (Bulgaria), nava de debarcare  desant AZOV (Federaţia Rusă) şi fregata TCG FATIH (Turcia).
Activităţile Grupului Naval  BLACKSEAFOR vor consta în exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.
De asemenea, în programul Grupului Naval  BLACKSEAFOR sunt incluse şi vizite în porturile Eregli (Turcia), Constanţa şi Burgas ( Bulgaria), în scopul de a întări încrederea şi buna înţelegere între statele participante, precum şi de a dezvolta cooperarea şi interoperabilitatea între forţele navale din bazinul Mării Negre.
Corveta "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" este comandată de locotenent-comandorul Cornel Tănăsescu şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 95 militari.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite