Constanţa: Copiii din Negreşti învaţă în clădirea fostului CAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 30 de elevi de la şcoală şi grădiniţă stau înghesuiţi în două săli de clasă de câţiva metri pătraţi şi vin la ore în mai multe schimburi


Clădirea unde odinioară au funcţionat birourile CAP-ului a devenit unitate de învăţământ. Nu a fost niciodată reabilitată, aşa că s-a degradat de la un an la altul. Seamănă mai degrabă cu o casă părăsită. Una dintre porţi a fost smulsă, iar cealaltă e legată cu sârmă. Uşile sunt vechi, iar prin geamuri şuieră vântul. La grădiniţă şi la şcoală, zeci de micuţi stau înghesuiţi în câte o clasă de câţiva metri pătraţi. Şcoala nu are aviz de funcţionare.

De 15 ani în acelaşi spaţiu

O singură învăţătoare se ocupă de trei clase: a doua, a treia şi a patra. Din lipsă de spaţiu, copiii de clasa I sunt duşi în fiecare zi la Cobadin cu microbuzul.
Şcoala, care este structură a Grupului Şcolar din Cobadin, funcţionează în clădirea fostului CAP de aproape 15 ani, îşi aminteşte directorul unităţii, Olguţa Papa. „A existat o clădire a şcolii, dar s-a deteriorat. Ulterior, a fost mutată în clădirea Căminului Cultural şi apoi în imobilul unde funcţionează şi astăzi“, a declarat prof. Papa.

Micuţii s-au obşnuit cu condiţiile acolo, mai ales că nu au alternativă. Vin la şcoală în serii, pentru ca învăţătoarea să poată lucra cu fiecare clasă în parte.

Primăria promite o şcoală nouă

Viceprimarul comunei Cobadin, Ion Dinescu, spune că, din toamnă, copiii vor învăţa în şcoala cea nouă. Construirea ei va începe în curând. „Deja am făcut studiul de fezabilitate. Avem finanţare de aproximativ 700.000 de lei de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar în curând vor începe lucrările“, a declarat viceprimarul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite