Constanta: Controale la agenții economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare Constanța au făcut sesizări penale în cazul a două firme care au păgubit statul cu peste 4.000.000 de lei


În urma unor verificări la SC C.T.&T.C. Poducts SRL Constanța, Garda Financiară a stabilit că au fost efectuate 84 de operațiuni vamale de import cu materiale de onstrucții și textile. Mărfurile în valoare de aproape 7.000.000 de lei au fost vândute către diverși clienți din țară.

Comisarul șef Cristian Radu declară că „societatea nu funcționează la sediul social declarat și se consideră că achizițiile și vânzările efectuate nu au fost trecute în contabilitate, iar prejudiciul a fost estimat la 1.959.350,91 de lei“.

Altă societate, alte probleme

Comisarii au făcut un control și la SC Nismo Sport SRL Dulcești despre care spun că nu funcționează la sediul social declarat și a comercializat motorină către diferiți agenți economici din Constanța. „Fostul asociat unic, de etnie turco-tătară, a cesionat părtile sociale către un cetățean român care în termen de 30 de zile trebuia să schimbe sediul social și să anunțe Oficiul Registrului de Comerț“, a precizat Cristian Radu. Prejudiciul în acest caz a fost calculat la 2.197.480,33de lei.

 În ambele cazuri, Garda Financiară a întocmit sesizări penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice pentru calcularea cu exactitate a prejudiciilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite