Constanta: Consiliul Mării Negre a fost inaugurat pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este condus de un marinar rezervist american și unul bulgar

Ceremonia de inaugurare a Consiliului Mării Negre a avut loc, aseară, la un hotel din stațiunea Mamaia, iar membru fondator este Corina Martin, președintele Asociației Litoral.

Președintele acestuia, contraamiralul în rezervă, David Shimp a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă că „ noua structură va însemna o colaborare cu  celelalte organizații din domeniul marinei și are ca scop asigurarea de sprijin pentru marinari și familiile acestora“.

Membri de tot soiul

Vicepreședintele Consiliului Mării Negre, Peter Strantchevski a precizat, la rândul său, că este primul Consiliu din Estul și Centrul Europei, iar România și Bulgaria pot coopera astfel în domeniul maritim în condițiile în care este și o zonă strategică.

Printre membrii Consiliului Mării Negre de la Constanța se află președintele României, Traian Băsescu, dar și consilieri locali, județeni și câțiva parlamentari. „Este lista inițială a membrilor care pot proveni din diferite domenii și suntem deschiși să primim membrii noi“, a mai spus Peter Strantchevski.

Consiliul Mării Negre a fost înființat cu sprijinul Ligii Navale a SUA care este o organizație civilă dedicată fondată în anul 1902. Are peste 270 de consilii în întreaga lume și sprijină persoanele din flota militară, garda de coastă și marina comercială.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite