Constanta: Consilierii înfing un hotel în coasta lui Ovidiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Consilierii înfing un hotel în coasta lui Ovidiu
Constanta: Consilierii înfing un hotel în coasta lui Ovidiu

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local care nu a existat în mapa de şedinţă a trecut la vot şi dă liber ridicării unei construcţii în zona istorică. Printre proprietarii clădirii se află numele unor persoane care apar şi într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorpuţie.

Clădirea va avea două etaje şi mansardă şi se va întinde pe o suprafaţă de 430,52 de metri pătraţi. Ca proprietari sunt nominalizaţi Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Maria Măriuţă, SC Habitat, Ambient SA și  Mihai Camboianu.

 Unele nume, dar şi al firmei apar şi în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din octombrie 2008. În total, 37 de persoane au fost trimise în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 114 milioane de euro.

Întrebat despre această coicidenţă de nume, primarul Constanţei, Radu Mazăre a replicat. „Nu ştiu despre ce vorbiţi. Să fie sănătoşi. Ce, nu e bine să se construiască dacă totul e legal? Orice cărămidă înseamnă locuri de muncă şi bunăstare“.

Acţionarul de la Dinamo, Cristian Borcea nu a putut fi contactat pentru a afla ce înseamnă această investiţie în zona veche a oraşului. La unul dintre telefoanele sale a răspuns şoferul său, Gabi, iar cel de-al doilea era închis.

Votat fără nicio reținere

Proiectul a fost aprobat în cadrul ședinţei de Consiliu Local desfăşurată ieri în staţiunea Mamaia. Aprobarea a fost făcută deși unul dintre consilierii locali, Constantin Matei a semnalat lipsa proiectului de pe ordinea de zi. El a cerut ca imobilul să respecte arhitectura din zona Peninsulară şi a fost imediat lămurit de viceprimarul Decebal Făgădău.

Edilul a explicat că, potrivit planului urbanistic zonal, trebuie să se respecte indicatorii prevăzuţi şi prin prevederile Ministerului Culturii. Titlul proiectului arăta că iniţiator este primarul Radu Ştefan Mazăre, care cerea votul consilierilor pentru aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru construcția unui hotel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite