Constanţa: Concedieri în urma tragediei de la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Concedieri în urma tragediei de la Eforie Sud
Constanţa: Concedieri în urma tragediei de la Eforie Sud

Membrii comisiei din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au decis ieri să le desfacă contractul de muncă profesoarelor Aida Zaharia şi Paraschiva Smoc, însoţitoare ale grupului din tabăra de la Eforie Sud, din care făceau parte cei doi copii care au murit înecaţi.

Citiţi şi:
Tatăl îndurerat al lui Mirel Enache: „Cum i l-am dat eu şi cum l-am primit înapoi“
Trupul lui Mirel a fost găsit în timpul unei patrulări
A fost găsit al doilea copil înecat la Eforie

„Membrii comisiei au avut în vedere la luarea deciziei de excludere din învăţământ a celor două cadre didactice evenimentele care s-au derulat la Eforie Sud“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi. În cazul profesoarei Elisabeta Mincior, considerată principalul responsabil pentru producerea tragediei, inspectorii şcolari nu pot lua nicio decizie până când procurorii constănţeni nu vor finaliza dosarul deschis împotriva acesteia, pentru ucidere din culpă.

La 8 august, în tabăra de la Eforie Sud, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani)              s-au înecat sub ochii profesoarei Elisabeta Mincior, după ce au intrat în apă deşi scăldatul era interzis în acea zonă. Adolescenţii făceau parte dintr-un grup de zece elevi veniţi de la şcolile din localităţile ieşene Şerbeşti şi Coropceni.

Măsurile de siguranţă care au fost luate pe plaja periculoasă

După ultima tragedie, salvamarii au decis că este bine să monteze un foişor pe plaja dintre cele două Eforii. „E un post de paznic“, a declarat Nicolae Cruşoveanu, salvamar pe plaja din Eforie. El spune că înainte, în tabere era militărie şi copiii nu se îmbăiau în zonele periculoase. De curând, salvamarii au fost în mijlocul copiilor şi le-au explicat la ce pericole se expun atunci când fac baie în zone interzise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite