Constanța: Chimiohipertermia, o şansă pentru bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două spitale dispun de aparate pentru tratarea tumorilor.


Pacienţii pot beneficia de avantajele chimiohipertermiei, pentru terapia cancerelor abdominale.


În ultimii ani, numărul bolnavilor cu afecţiuni ale ficatului, căilor biliare sau pancreasului a crescut considerabil. Cadrele medicale spun că aceste persoane fac deseori metastaze şi prin urmare au nevoie de proceduri suplimentare. Medicii constănţeni au început recent să utilizeze chimiohipertermia.

Un aparat care distruge metastazele

„Chimiohipertermia se realizează cu ajutorul unui aparat care distruge metastazele cu ajutorul lichidelor la temperaturi înalte şi prin citostatice“, a explicat dr. Vasile Sârbu, şeful secţiei Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acesta este al doilea aparat din ţară, după Clinica Fundeni din Bucureşti.
Dr. Vasile Sârbu a declarat că, deşi în prospectul acestui aparat scrie că trebuie utilizate temperaturi foarte înalte (47 - 48 grade Celsius), el preferă s-o coboare până la 43°C, o limită suportabilă pentru celule şi ţesuturi.

Anti-Meta a fost brevetat

„Crescând temperatura mediului ambiant apare o mitoză, iar celulele încep să se dividă foarte repede. Prin această multiplicare, specifică celulelor maligne, membranele acestor celule se modifică. La acel moment, ele sunt distruse  de încărcătura citostatică a soluţiei exact în zona tumorală“, spune medicul.
Aparatul Anti-Meta a fost brevetat de curând şi a primit avizul de funcţionare de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite