Constanta: Cătălina Ponor -Gimnasta de aur a Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triplă campioană olimpică, Cătălina Ponor este acum o studentă sârguincioasă în oraşul ei natal. Ea vrea să devină o antrenoare de succes aşa cum a fost ca sportivă.

Ea vrea să devină o antrenoare de succes aşa cum a fost ca sportivă.
 Nevoită să se retragă din activitatea sportivă în 2007 din cauza unor probleme medicale, tripla campioană olimpică Cătălina Ponor nu se poate despărţi de sportul care i-a adus cele mai multe satisfacţii pe plan personal şi profesional. Ba chiar îşi doreşte ca pe viitor să devină antrenoare de gimnastică, însă peste hotare, acolo unde sportivii sunt răsplătiţi corespunzător. Ar vrea însă să îşi deschidă şi o afacere, dar nu s-a gândit încă în ce domeniu.

Palmares strălucit
Gimnasta a câştigat la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, trei medalii de aur la echipe, bârnă şi sol. Mai are în palmares cinci medalii de aur la Europene, trei medalii de argint la Mondiale, una de bronz şi trei de aur la Olimpiade. Ponor este una dintre tinerele care a impresionat mereu asistenţa.
Mai mult decât atât, la Campionatele Naţionale de la Ploieşti a executat un exerciţiu aproape perfect la bârnă (16.500), aparat la care a reuşit să o devanseze la un concurs de verificare din Italia şi pe campioana europeană absolută, Vanessa Ferrari.
În viaţa de zi cu zi, Cătălina este o tânără obişnuită. Îi plac foarte mult animalele şi maşinile. Are două pisici - Pufy şi Daisy, un papagal pe nume Coco şi cinci câini cu care îşi petrece foarte mult timp. Este posesoarea unui Peugeot 307 pe care şi l-a cumpărat din proprii bani. La fel de mult îi place să asculte muzică, să danseze, să joace tenis sau să patineze. Din banii obţinuţi la campionate a reuşit să-şi ridice o casă frumoasă în Constanţa, unde a amenajat chiar o cameră pentru copil. De asemenea, are acasă şapte saci cu jucării de pluş.
I-au fost furaţi banii de pe card
Îşi aminteşte cu regret că în anul 2008 a rămas fără renta viageră pe card. Recompensa este dată de statul român foştilor sportivi de performanţă. Când a vrut să scoată bani, Cătălina a descoperit că-i lipsesc 5.000 de lei, pagubă care n-a mai fost recuperată.
Se răsfaţă la SPA
Chiar dacă a renunţat la concursuri, Cătălina merge de trei ori pe săptămână la o sală şi se antrenează pentru a se menţine în formă, la SPA şi la masaj. „Perioada mea a trecut“, spune ea. Acum le-a lăsat pe tinerele speranţe să-i ia locul şi să demonstreze că pot obţine pentru România numeroase premii. Acum stă în cea mai mare parte a timpului cu părinţii, iar mama îi este cea mai bună prietenă.
Întrebări şi răspunsuri
Ai adunat suficienţi bani încât să nu mai fie nevoie să munceşti?
C.P.: Am strâns din munca de gimnastă nişte bani cu care mi-am cumpărat maşină şi mi-am construit casă, motiv pentru care sunt mulţumită că truda mea de-o viaţă a dat roade. Între timp, însă, banii s-au cam terminat şi trebuie să încep să strâng alţii.
În condiţiile în care majoritatea gimnastelor noastre de top nu sunt apte sută la sută, la ce rezultate ne putem aştepta?
C.P.: Se poate ca, Doamne fereşte, una din sportivele mai puţin experimentate să rateze şi atunci toate calculele nu îşi mai au rostul. Există însă şi varianta ca speranţele mele şi ale celorlalţi români să fie depăşite de fete, cine ştie...

ce-i place
Tot ce este frumos. De la micile detalii, până la cele mai importante lucruri.
ce nu-i place
De când a fost păgubită, urăşte furtul. De asemenea detestă minciuna şi crimele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite