Constanta: Campanie derulată împotriva fumatului, pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Campanie derulată împotriva fumatului, pe două roţi
Constanta: Campanie derulată împotriva fumatului, pe două roţi

Constănţenii decişi să lupte împotriva fumatului vor avea ocazia să o facă mâine la Marşul Sănătăţii, organizat în premieră la Constanţa.


Startul va fi dat pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, la ora 10.30. Zeci de participanţi, cu propriile biciclete, şi-au anunţat deja prezenţa. Convoiul militanţilor antifumat va merge pe traseul Prefectura Constanţa - bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Tomis - E60 - Ovidiu şi retur.
„Participanţii vor arăta că mişcarea în aer liber este un răspuns adecvat la obiceiul nociv al fumatului. Am ales acest mijloc de deplasare pentru că, practic, este imposibil să fumezi atunci când mergi pe bicicletă“, este de părere reprezentantul organizatorilor evenimentului, Roland Paraschiv. Şi pentru ca manifestarea să îşi atingă scopul, organizatorii au făcut un apel la instituţiile partenere pentru ca la marş să fie reprezentate de persoane nefumătoare.

Cu paşi mici spre sănătate

Scopul marşului antifumat este acela de a atrage atenţia populaţiei asupra importanţei propriei sănătăţi, în detrimentul tutunului. „An de an mor milioane de oameni din cauza bolilor care au legătură cu fumatul. Anul acesta, sloganul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este: «Iată adevărul: aceste imagini şi avertismente salvează vieţi» şi se referă la mesajele şi imaginile de pe pachetele de ţigări, care încep să îşi arate efectele“, spune Roland Paraschiv.

Sondaje proprii

Rezultatele propriilor sondaje arată că efectele respectivelor pictograme sunt pozitive, dar sunt greu de evaluat acum întrucât a trecut doar un an de la recomandarea introducerii lor pe pachetele de ţigări în România.
În fiecare an, pe 31 mai se sărbătoreşte Ziua Mondială de Luptă Împotriva Fumatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite