Constanța: Braconaj piscicol stopat de polițiștii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră constănțeni au confiscat 127 de kilograme de pește și 840 de metri de plase monofilament

În cursul acestei dimineți, polițiștii din cadrul PTF Midia au tras pe dreapta un autoturism ARO la volanul căruia se afla Nicolae Rădulescu (49 de ani) din Constanța. După ce au verificat mașina, oamenii legii au descoperit că bărbatul transporta 58 de kilograme de scrumbie. Acesta nu avea documente de proveniență a mărfii. Cantitatea de pește, în valoare de 144 de lei, a fost predată pentru a fi vândută unei societăți comerciale cu profil pescăresc din Constanța, iar șoferului i-au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale.

700 de metri de plase

În urmă cu o zi, trei bărbați au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal în zona localităților Iazurile și Sălcioara. Aceștia se foloseau de 13 plase în lungime de 700 de metri și reușiseră să captureze 69 de kilograme de pește din specii diferite. De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră Hârșova și Brăila au prins alți doi braconieri care transportau cinci plase monofilament cu lungimea de 140 de metri. Cei cinici indivizi sunt acum cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere, transport și comercializare ilegală a peștelui.

Pește de mare tonaj

„Numai în lunile ianuarie și februarie au fost confiscate 2.847 de kilograme de pește, iar până în prezent s-au înregistrat aproximativ 3,5 tone de pește capturat de la braconieri. Acțiunile polițiștilor de fronitieră vor continua, mai ales pe zona Biosferei Deltei Dunării“, declară purtătorul de cuvânt al Direcției Poliției de Frontieră Constanța, Marius Ovidiu Niculescu.     

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite