Constanta: Basarabenii sunt alături de protestatarii de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au vrut să fie alături de semenii lor, chiar dacă doar cu sufletul. Zeci de studenţi basarabeni din Constanţa au ieşit aseară în parcul din centrul oraşului pentru a solidariza cu protestatarii de la Chişinău.

Tinerii au aprins lumânări şi au depus flori în memoria primelor victime ale revoltei din Republica Moldova. Nu au uitat nici steagurile tricolore. Au declarat, unii cu lacrimi în ochi, că sunt alături de fraţii care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Le este teamă pentru cei rămaşi acasă, mai ales că ei cunosc foarte bine societatea de acolo.

„Sperăm să fie totul bine“

„Am foarte mari emoţii pentru ceea ce se întâmplă acasă. Aş vrea şi eu să merg acolo, să fiu cu ei, dar nu am cum să ajung. Părinţii mei mi-au spus că în Chişinău nu li se dă mai dă voie să intre, aşa că unii protestează la periferie. Mi-e teamă pentru ai mei, care locuiesc în sudul ţării. Se va organiza un protest şi acolo, se vor aduna foarte mulţi. Nu le este teamă, părinţii mei sunt foarte curajoşi. Sperăm să fie totul bine“, a declarat Dorina Savilencu, una dintre studentele participante la protest.
Toţi îşi pun toate speranţele într-o schimbare. „E bine că sunt alături de noi şi românii. Să fie într-un ceas bun şi să nu se mai verse sânge!“, a mărturisit şi Iulian Munteanu, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Constanţa.

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară Constanța

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite