Constanta: Arestat de poliţişti pentru tentativă de omor la comandă, eliberat de judecători. Cum comentaţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul unui important om de afaceri din Galaţi este cercetat în stare de libertate pentru atacul asupra lui  Liviu Bamburic, patronul unui club din Constanţa.

Deşi conform legii,  judecătorii puteau să îl mai ţină pe Daniel Dediu în spatele gratiilor încă două luni de zile în cursul urmăririi penale, magistratii Curţii de Apel au decis azi noapte târziu eliberarea gălăţeanului din cauza lipsei de probe de la dosar.
Decizia a surprins pe toată lumea mai ales pentru că s-a luat târziu în noapte, deşi cazul nu reprezenta o urgenţă şi ar fi putut fi judecat la fel de bine, astazi sau în zilele următoare până la expirarea măsurii arestării preventive.
În plus anchetatorii susţin că există suficiente dovezi la dosar care îl încriminează pe Dediu de tentativă de omor la comandă.

Nu este considerat periculos

Deşi conform legii,  judecătorii puteau să îl mai ţină pe Daniel Dediu în spatele gratiilor încă două luni de zile în cursul urmăririi penale, magistratii Curţii de Apel au decis azi noapte târziu eliberarea gălăţeanului din cauza lipsei de probe de la dosar. Decizia a surprins pe toată lumea mai ales pentru că s-a luat târziu în noapte, deşi cazul nu reprezenta o urgenţă şi ar fi putut fi judecat la fel de bine, astazi sau în zilele următoare până la expirarea măsurii arestării preventive.
În plus anchetatorii susţin că există suficiente dovezi la dosar care îl încriminează pe Dediu de tentativă de omor la comandă.

La domiciliul său au fost găsite suficiente arme pentru o grupare interlopă

De altfel, procurorii au cerut continuarea anchetei cu suspectul în stare de arest preventiv din cauză că prezintă pericol atât pentru mersul anchetei cât şi din punct de vedere social. Şi asta pentru că infracţiunea este considerată una de de tip mafiot, însă judecatorii nici nu au vrut să audă.
Asta în ciuda faptului că, în timpul descinderilor domiciliare poliţiştii au descoperit în casa gălăţeanului două pistoale semiautomate de calibrul 9 mm, o puşcă cu două ţevi care fusese modificată pentru a fi uşor de transportat, aproape 150 de cartuşe, un amortizor precum şi 15 cuţite şi pumnale.

Vă reamintim că Liviu Dorin Bamburic a fost împuşcat în noaptea de 17 ianuarie 2008, cu opt gloanţe şi a avut nevoie de câteva luni de îngrijiri medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite