Constanta: Acrobaţie aeriană pentru turiştii din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Constanţa sprijină cu suma de 450.000 euro concursul de acrobaţie aeriană care se va organiza în perioada 10-12 iulie la Mamaia.

Competiţia este organizată de compania Regional Air Services (RAS) - Aerodrom Tuzla, împreună cu multiplul campion mondial la acrobaţie aeriană Jurgis Kairys şi cu bani de la Primărie şi Consiliul Judeţean Constanţa. FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula beneficiază nu numai de suma de 450.000 de euro. Celelalte sute de mii de euro vor veni curând de la diferiţi sponsori din oraşul nostru.

Banii cheltuiţi cu organizarea acestei manifestări de amploare reprezintă aproximativ 0,7% din bugetul local. Conştient de perioada de criză prin care trece întreaga ţară, Mazăre a declarat că totuşi nu trebuie să se renunţe la organizarea anumitor evenimente. „Tocmai în acest moment de criză, pentru a nu intra pe o pantă descendentă, trebuie să găseşti mijloacele ca să faci lucrurile să funcţioneze cu o mai mare viteză şi spectaculozitate decât în vremuri
normale“.

Opt piloţi


Manifestarea va reuni şapte nume importante în acest domeniu. Piloţii sunt: Ramon Alonso (Spania), Eric Vazeille (Franţa), Svetlana Kapanina (Rusia), Tom Cassel (Marea Britanie), Zoltan Veres (Ungaria) şi un pilot român din partea organizatorilor desemnat de RAS, al cărui nume nu a fost făcut public deocamdată. Primarul Radu Mazăre a declarat că participanţii se vor întrece într-o zonă restrânsă, de numai un kilometru, undeva în mijlocul staţiunii Mamaia.

Multă spectaculozitate


La rândul său, directorul aerodromului de la Tuzla, Mugurel Toma, a precizat că toată baza de operare şi întreg suportul tehnic vor fi oferite de baza aeronautică. „Comparativ cu ediţia de anul trecut, care a fost una de viteză, cea din acest an va fi una care va merge pe o formulă nouă, de spectaculozitate şi precizie a piloţilor“.

Formula 1 pentru constănţeni

Primarul Radu Mazăre a mai declarat că peste numai o săptămână, pilotul de Formula 1, David Coulthard va pilota în staţiunea Mamaia, un monopost.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite