Constanţa: Academie de Matematică la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) vrea să înfiinţeze la Constanţa o Academie de matematică în genul celei de sport promovate de Hagi.

 
Aceasta, a declarat şeful ISJ, Petrică Miu, va lua fiinţă pentru a „racola“ valorile
constănţene, mai ales că în ultima vreme judeţul nostru s-a aflat mereu în top în ceea ce priveşte numărul premianţilor la această disciplină.

Un premiu întâi, un premiu doi, trei menţiuni şi calificarea la probele de baraj pentru stabilirea loturilor de matematică  la nivel internaţional şi ale balcaniadei sunt rezultatele obţinute de elevii constănţeni la olimpiada naţională de matematică desfăşurată de curând. Tinerii constănţeni s-au aflat în competiţie cu copiii din toată ţara şi au reuşit să treacă de toate probele de baraj.
Recompensa dată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării a fost de numai 120 lei pentru ocupanţii locului I, sumă la care s-au adăugat încă 800 lei, bani daţi de autorităţile constănţene şi înmânaţi ieri de inspectorul şcolar general Petrică Miu în cadrul şedinţei cu directorii. 

Cea  de-a 60-a ediţie a olimpiadei naţionale de matematică l-a clasat pe Cosmin Burtea,  elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional  Mircea cel Bătrân pe locul I şi pe Andrei Velicu, clasa a XI-a la acelaşi colegiu, pe locul II.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite