Constanda a învins Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri a primit jumătate din Satul Francez, dar rămâne şi cu 5.000 de metri pătraţi în Parcul Bordei. În schimb, el promite că va renunţa la executarea silită a primăriei cu

Omul de afaceri a primit jumătate din Satul Francez, dar rămâne şi cu 5.000 de metri pătraţi în Parcul Bordei.
În schimb, el promite că va renunţa la executarea silită a primăriei cu cele 17,7 milioane de euro

Războiul Constanda - Primăria Capitalei s-a încheiat în favoarea omului de afaceri. Primarul Adriean Videanu a perfectat sâmbătă actele pentru schimbul de terenuri cu Costică Constanda. Omul de afaceri dă municipalităţii 2,8 hectare din Parcul Bordei şi primeşte jumătate din Satul Francez.

Primăria Capitalei s-a predat cu arme şi bagaje omului de afaceri Costică Constanda. Sâmbătă a fost perfectat la notariat schimbul de terenuri dintre omul de afaceri şi municipalitate. În aceste condiţii, Constanda devine stăpân pe aproape trei hectare din cartierul de lux, administrat până acum de municipalitate.

Constanda vrea blocuri

În proprietatea contestatului om de afaceri vor intra zece vile şi alte trei imobile. Înainte ca Satul Francez să îi fie dat de către consilieri, Costică Constanda a luat deja legătura cu urbaniştii de la Primăria Capitalei. El şi-a arătat intenţia în luna ianuarie de a reconfigura partea sa de Sat Francez.

"Voi achita casele primăriei din Satul Francez, voi menţine actualii chiriaşi atât cât au contracte, dar voi construi imobile noi. Actualele nu sunt de calitate foarte bună", declara omul de afaceri în 18 ianuarie, înainte ca municipalitatea să îşi dea acordul pentru schimbul de terenuri.

Din ianuarie şi până în prezent, lucrurile s-au complicat, iar Constanda a forţat mâna lui Videanu. În urmă cu aproape două săptămâni, omul de afaceri a executat silit 17,7 milioane de euro din conturile Primăriei Capitalei de la Trezorerie.

În acel moment s-a iscat un mare scandal în rândul aleşilor locali, care au contestat executarea silită. În numai câteva zile, conturile au fost deblocate, însă surpriza nu a întârziat.

Când toată lumea era deja împăcată cu executarea conturilor, Videanu parafează la notariat schimbul de terenuri cu omul de afaceri. Singura problemă rămâne însă porţiunea de aproape 5.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei.

Istoria scandalului

Costel Constanda a primit Parcul Bordei de la Traian Băsescu în 2003. Consilierii generali au respins planurile urbanistice cerute de Constanda, însă acesta a reuşit să oblige municipalitatea la despăgubiri în instanţă. Salvarea a venit însă în urma schimbului de terenuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite