“Consiliul Superior al Magistraturii spune NU patrulelor cetăţeneşti” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre incidentele înregistrate ieri la Londra, în cadrul mitingurilor de protest  împotriva summitului G20. Potrivit poliţiei britanice, unul dintre participanţii la aceste manifestaţii a decedat, cel mai probabil, ca urmare a unui infarct. O altă ştire de interes este cea privind hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din Peninsulă de a respinge măsura privind organizarea de patrule c

“Summitul G20: Proteste în inima Londrei. Un bărbat a murit”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Scotland Yard-ul a anunţat, la puţin timp după miezul nopţii, că unul dintre manifestanţii anti G20 de la Londra a decedat. Potrivit unor martori, bărbatul s-a prăbuşit brusc, cel mai probabil, ca urmare a unui infarct. Poliţia l-a descoperit în stradă, în apropiere de Banca Angliei, centrul protestelor împotriva summitului G20 care va începe astăzi la Londra. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, unde medicii au constatat decesul acestuia.

“Consiliul Superior al Magistraturii spune NU patrulelor cetăţeneşti”
, titrează cotidianul “Il Messaggero”. Consiliul Superior al Magistaturii (CSM) din Peninsulă şi-a declarat ieri dezaprobarea faţă de unele dintre prevederile conţinute de noul decret al siguranţei. Potrivit Csm, textul redactat de Guvern cu privire la organizarea de patrule cetăţeneşti conţine anumite lacune. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii consideră că aceste patrule pot reprezenta un risc, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru forţele de ordine.

“Curtea Constituţională italiană a respins parţial legea fecundării asistate”
, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Curtea Constituţională a confirmat nelegitimitatea articolului 14, paragraful 2,  al controversatei legi a fecundării artificiale, cunoscută şi sub numele de “Legea numărul 40”. Astfel, în opinia Curţii Constituţionale, limitarea la trei embrioni, impusă de legea 40 este considerată a fi un fapt neconstituţional.

“Milano: Un manager sub asediu, din cauza salariilor neplătite”, scrie cotidianul “La Reppublica Milano.it”. La numai o zi după ce cunoscutul om de afaceri francez Francois Henri-Pinault a fost ţinut ostatic timp de o oră de către mai mulţi protestatari, la Paris, un manager italian a trecut prin aceeaşi situaţie. Este vorba despre Fernando Ruzza, administratorul delegat al societăţii Omnia Network din Milano, o firmă de call center cu peste 3000 de angajaţi în toată Italia. Ieri, un grup de anagajaţi ai filialei din Milano a declanşat o grevă spontană şi l-a ţinut “ostatic” pe Ruzza timp de mai bine de o oră, până când managerul a hotărât să stea de vorbă cu angajaţii nemulţumiţi.

“A crescut rata şomajului la nivel european”, relatează cotidianul “La Stampa”. O statistică făcută publică ieri de Eurostat a confirmat faptul că a crescut rata şomajului pe întregul continent european. Potrivit acestei statistici, în zona euro, şomajul a atins indicele de 8,5%, în luna februarie a acestui an, o creştere semnificativă faţă de valoarea înregistrată în februarie 2008 (7,2%). În luna februarie a acestui an, cea mai joasă rată a şomajului s-a înregistrat în Olanda  (2,2%), în timp ce, la polul opus se află Spania, cu o rată a şomajului de 15,5%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite