Consiliul Judeţean vrea bani din Pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Judeţean de Pază este considerat nerentabil şi va fi transformat în societate pe acţiuni. Reprezentaţii Serviciului Judeţean de Pază (SJP) nu sunt de acord cu ideea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) de a transforma SJP în societate comercială.

Preşedintele CJ Mircea Man intenţionează să transforme SJP în societate pe acţiuni şi va propune acest lucru în şedinţa ce va avea loc săptămâna viitoare. Man spune că motivul pentru care va face această propunere este datoria de peste două milioane de lei pe care SJP o are către stat.
El a precizat, de asemenea, că în acest moment, SJP nu este o prioritate pentru CJ. „Într-un an de criză, în care nu ştim cum să drămuim banii publici, nu ne permitem să păstrăm un serviciu care nu este rentabil”, a spus preşedintele CJ.

CJ plăteşte, dar devine acţionar

Reprezentanţii SJP, directorul Andrei Zehan şi liderul sindical Gheorghe Perian, spun că datoria este artificial creată şi reprezintă plata TVA pe perioada 2001-2006, taxă pe care serviciul lor nu ar fi trebuit să o plătească.
„În nicio altă localitate din ţară, serviciile judeţene de pază nu plătesc TVA. Această datorie a fost creată absolut artificial şi noi am contestat asta în instanţă”, a spus Gheorghe Perian, reprezentantul SJP.
CJ va plăti datoria SJP şi, în contul sumei achitate, va păstra acţiuni la viitoarea societate comercială ce se va înfiinţa, după cum a mai afirmat Man. De asemenea, el a precizat că cei 250 de angajaţi trebuie protejaţi şi că aceştia nu vor fi daţi afară.
SJP asigură paza la 14 obiective din judeţ din cele 23 existente şi are doar două contracte private. Penalităţile lunare care se acumulează sunt de 24.500 de lei, iar bugetul lunar este de 310.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite