Consilierii lui Vanghelie vor să înveţe despre integrarea în UE pe plajele din Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La "sejurul" economic al aleşilor s-a adăugat o destinaţie - Insula Piraţilor, din statul american Florida Legătura dintre statutul consilierilor de la Primăria Sectorului 5 şi

La "sejurul" economic al aleşilor s-a adăugat o destinaţie - Insula Piraţilor, din statul american Florida

Legătura dintre statutul consilierilor de la Primăria Sectorului 5 şi caracteristica misiunii lor economice în statul Florida este încă incertă.

Din totalul de 12 aleşi care au fost trecuţi pe lista călătoriei începute ieri în Statele Unite ale Americii, cei mai mulţi consilieri provin din Comisia de Dezvoltare a Integrării Europene, Protecţia Copiilor Instituţionalizaţi, Sănătate, Protecţie Socială. Ce vor putea învăţa ei despre integrarea în Uniunea Europeană de la întâlnirea cu reprezentanţii primăriei din Miami? "Nu ştiu exact, pentru că eu mă ocup de programele pe ţări din Europa, unde, de obicei, consilierii români văd practic cum funcţionează o administraţie", explică Remus Patan, de la departamentul Relaţii Economice al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba (CCIA), instituţie care a organizat plecarea aleşilor de la primăria lui Vanghelie şi din ţară. El a adăugat că invitaţia a fost făcută tuturor administraţiilor locale din ţară, în baza unui comunicat pe care îl trimit frecvent acestora.

Discuţii de specialitate fără specialişti

Înainte de a se îmbarca în cursa spre Statul Soarelui, consilierul PD Lucian Iliescu ne-a precizat că este interesat "în special de problemele de mediu", asigurând prin urmare că se va întoarce cu valiza plină de idei de armonizare a standardelor Uniunii Europene în domeniu cu realitatea deloc curată din sectorul 5. Iliescu face însă parte din Comisia de Urbanism a Consiliului Local, pe când din Comisia Ecologică şi de Protecţie a Mediului nu s-a înscris la schimbul de experienţă niciun consilier. Pe lista celor care au plecat deja în vacanţa de lucru de peste Ocean se află consilieri din toate celelalte opt comisii.

"Abia aştept să le arăt eu insulă pe strada mea"

Câteva nume rămân însă incerte, graţie secretomaniei consilierilor. Acestea ar fi Adriana Turculeţ, de la PD, Alexandru Păduraru şi Emil Aghiorghiesei, de la PSD. Potrivit informaţiilor oferite de aceeaşi CCIA, misiunea economică va fi desfăşurată de către consilierii români nu numai în Miami şi Orlando, ci şi în Caraibe. "În Caraibe? Păi am văzut un film cu piraţi despre insula asta. Acolo s-au dus? Abia aştept să se întoarcă să le arăt eu insulă pe strada mea!", se minunează Florin (29 de ani), locuitor din sectorul 5, pe strada Cununiţa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite