Consilierii lui Vanghelie şi-au încheiat sejurul la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali de la sectorul 5 care au beneficiat de un schimb de experienţă în Statele Unite ale Americii şi-au încheiat "vacanţa". Consilierii au fost plecaţi în "misiune economică"

Aleşii locali de la sectorul 5 care au beneficiat de un schimb de experienţă în Statele Unite ale Americii şi-au încheiat "vacanţa". Consilierii au fost plecaţi în "misiune economică" în Florida de pe 14 februarie. Este de aşteptat ca cele 11 zile petrecute în exoticul stat american să le fi fost de folos celor 12 consilieri, viceprimarului Florentin Bera şi secretarului Cristina Feurdean, care s-au întors ieri la problemele celui mai sărac sector din Capitală. Alături de consilierii sectorului condus de Marian Vanghelie, din Bucureşti au participat la misiunea economică organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi viceprimarul sectorului 1 împreună cu doi consilieri locali. Pe parcursul delegaţiei, aleşii au fost aproape imposibil de contactat. Şi nu din cauză că decalajul de fus orar ar fi fost prea mare sau programul consilierilor prea încărcat, ci pentru că aceştia nu au dorit să discute cu presa.

În Primăria Sectorului 5, subiectul a fost considerat unul tabu, din motive lesne de înţeles. Cel mai târziu la şedinţa Consiliului Local al Sectorului 5, cei rămaşi acasă aşteaptă însă un raport despre întâlnirile din Miami şi Orlando. Aleşii vor avea astfel ocazia să explice dacă au discutat probleme de mediu, cum promitea consilierul Lucian Iliescu sau au făcut excursii în Caraibe.

Misiune economică de 40.000 de euro

Schimbul de experienţă cu colegii din administraţia americană a costat în total aproape 40.000 de euro, motiv pentru care consilierii rămaşi acasă au protestat că delegaţia ar fi prea scumpă. Hotărârea de Consiliu Local prin care administraţia sectorului 5 a stabilit cuantumul deplasării a trecut însă cu majoritate de voturi, explicaţia neoficială a administraţiei sectorului condus de Vanghelie fiind că pe lista delegaţilor au fost trecuţi consilieri din toate partidele. În acest mandat, consilierii de la sectorul 5 au ca precedent misiuni similare în Elveţia, Italia şi Dubai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite