Consilierii Capitalei îşi construiesc o sală ca la Casa Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul modernizării sălii de consiliu a Primăriei Bucureşti a fost votat ieri de consilierii municipali, după ce luna trecută a fost amânat. Cu o majoritate de membri PD în prezent,

Proiectul modernizării sălii de consiliu a Primăriei Bucureşti a fost votat ieri de consilierii municipali, după ce luna trecută a fost amânat.

Cu o majoritate de membri PD în prezent, consiliul a dat undă verde cheltuirii a peste 1.000.000 de euro pentru simpla renovare şi reamenajare a actualei săli de şedinţe. Un calcul simplu arată că bucureştenii vor plăti confortul aleşilor locali cu aproximativ 3.700 de euro/ mp.

La momentul introducerii proiectului, "Adevărul" a publicat reacţiile specialiştilor din domeniul construcţiilor care au apreciat că suma investită în cei 278 mp ai sălii de la primărie ar putea acoperi achiziţionarea a cinci vile dintr-un cartier rezidenţial de lux. Noua sală a aleşilor locali va avea sistem electronic de votare, fotolii manageriale şi instalaţie audio şi video de înaltă clasă.

"Este cea mai inutilă cheltuială din acest mandat", a spus ieri consilierul liberal Sorin Paliga. În replică, preşedintele de şedinţă, Mircea Valentin, a precizat: "Trebuie să avem o sală cu un sistem de votare electronic. El nu poate fi montat pe actualele scaune".

Dialogul dintre prezidiu şi liberali s-a acutizat, mai ales că modernizarea sălii începe înaintea consolidării clădirii care are bulină roşie. "Ne puneţi să peticim un sac putred", a mai spus Antonel Tănase, liderul grupului PNL.

Cert este că în condiţiile în care consilierii vor o sală nouă, grupurile sanitare de la etajul la care se află locul de muncă al consilierilor sunt aproape de nefolosit, funcţionarii fiind nevoiţi să coboare la etajul 1, unde se găsesc grupurile sanitare pe care le folosesc viceprimarii şi şeful de cabinet al primarului. În perioada în care se va renova sala, consilierii îşi vor ţine şedinţele la Teatrul Odeon. (Florel Manu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite