Consilieri-căpuşă "curăţă" bugetul ADP sector 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unite, organizaţie al cărei preşedinte este tot el.Valoarea contractului cu pricina a fost de aproape două miliarde de lei vechi. Pentru că cei de la Primăria Sectorului 4 au refuzat să

Unite, organizaţie al cărei preşedinte este tot el.
Valoarea contractului cu pricina a fost de aproape două miliarde de lei vechi. Pentru că cei de la Primăria Sectorului 4 au refuzat să plătească integral acest plocon, asociaţia lui Zlotea a pornit războiul. A dat în judecată primăria şi a promis că va schimba Consiliul de Administraţie de la ADP.
Al doilea consilier general care s-a aciuat pe lângă ADP este un liberal. Printr-o hotărâre de consiliu, Dorin Băleanu a fost numit recent membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la ADP sector 4. Noua postură este însă incompatibilă cu funcţia de consilier la Primăria Capitalei. Legea privind transparenţa în exercitarea demnităţilor publice prevede expres că: " funcţia de consilier este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul în unitatea administrativ-teritorială respectivă". Sectorul 4 unde operează ADP este taman în Bucureşti, acolo unde el este consilier. În actul său de numire la ADP, consilierul general a primit şi o misiune precisă: remanierea Consiliului de Administraţie. Este exact măsura cu care ameninţa colegul său din consiliu, în momentul în care i-a fost tăiată finanţarea din banii publici.
Tandemul consilierilor Alianţei se pare că a funcţionat perfect. Dorin Băleanu ne-a declarat că nu vede nicio ilegalitate în numirea sa. "Nu este un post executiv, ci unul consultativ", susţine consilierul. Întreaga poveste legată de ingineriile financiare făcute pe spatele ADP sector 4 a ajuns şi la Prefectura Bucureşti. Problema este că, în urmă cu ceva timp, actualul prefect a fost coleg de partid cu Marian Zlotea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite