Consilieri ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilieri ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară- Revista presei interne
Consilieri ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară- Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre "caracatiţa" imobiliară care şantajează consilierii generali ai Capitalei, despre decizia membrilor FEN de a intra în grevă japoneză sau despre Banca de alimente pentru săraci. Printre alte subiecte, protestele judecătorilor au fost suspendate, iar doi poliţişti braşoveni au fost arestaţi pentru luare de mită.


Consilieri ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară

. Speriată de noua Lege a urbanismului, „caracatiţa” imobiliară recurge la şantaj pentru a-i fi aprobate proiecte de milioane de euro.„Ori aprobi proiectele, ori o să avem grijă de tine şi de copiii tăi!”. Aşa sună unul dintre nenumăratele mesaje telefonice, anonime, primite în ultimele zile de mai mulţi consilieri generali ai Capitalei. Aceştia susţin, la unison, că ameninţările provin de la persoane din anturajul investitorilor imobiliari, speriaţi de iminenta intrare în vigoare a ordonanţei de urgenţă care modifică Legea urbanismului, scrie Evenimentul Zilei.

30.000 de profesori, în grevă japoneză pe 5 octombrie
. Membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale au decis să se alăture protestelor organizate de celelalte sindicate. Două treimi dintre membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale au votat să intre în grevă japoneză pe 5 octombrie şi să se alăture la mitingul de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente, prevăzut a se desfăşura în Capitală pe 7 octombrie, scrie Cotidianul.

Se deschide Banca de alimente pentru săraci
. Crucea Roşie din România va începe de duminică, 27 septembrie, o campanie de strângere de alimente pentru românii sărăci. Astfel în mai multe hypermarketuri din toată ţara, la raioanele cu produse neperisabile, se vor amplasa logouri pe care va scrie „Banca de alimente”,o cutiuţă cu capac în formă de cruce. Românii care doresc să ajute persoanele sărace vor putea cumpăra alimentele în cauză, le vor plăti la casă, iar apoi le vor depune în containere special amenajate, scrie Evenimentul Zilei.

Protestele judecătorilor, suspendate
. De luni, magistraţii se reîntorc în sălile de judecată. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ieri să suspende protestele până la data de 20 noiembrie, dată-limită de fundamentare a proiectului legii de buget pentru anul 2010, când într-o nouă Adunare Generală se va hotărî evoluţia acţiunilor de protest, scrie Jurnalul Naţional.

Doi poliţişti braşoveni, arestaţi pentru luare de mită. Doi poliţişti braşoveni, Chinde Lucian Ciprian şi Olteanu Nicolae, ambii de 39 de ani, agenţi la Secţia 5 Poliţie Braşov, au fost arestaţi preventiv sub acuzaţiile de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, după ce, miercuri noapte, "uşuraseră" de 300 şi 400 de lei doi şoferi care trecuseră pe roşu printr-o intersecţie din urbea de sub Tâmpa. Ceea ce nu ştiau însă agenţii era că şoferii erau poliţişti sub acoperire, iar flagrantul pentru prinderea lor fusese pus la cale de ofiţeri ai DGA şi DGIPI, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Braşov, scrie Gândul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite