Consilier PSD cercetat pentru pedofilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul local Teodor Poptile, de la PSD Satu Mare, este cercetat sub acuzatiile de perversiuni sexuale, relatii sexuale cu persoane de acelasi sex si corupere de minori. La dosarul sau exista mai

Consilierul local Teodor Poptile, de la PSD Satu Mare, este cercetat sub acuzatiile de perversiuni sexuale, relatii sexuale cu persoane de acelasi sex si corupere de minori. La dosarul sau exista mai multe declaratii in care se arata ca a intretinut relatii sexuale orale cu mai multi baieti minori din comuna satmareana Craidorolt. Parchetul local a apreciat ca faptele nu prezinta pericol social si au dispus cercetarea lui Poptile in stare de libertate. In paralel, Directia de Protectie a Copilului a dispus internarea a doi dintre copii intr-un centru de primire urgente.
De aproape o saptamana, toata comuna satmareana Craidorolt a luat foc. Mai multi minori - unii sub 14 ani - au dat declaratii la politie si la Parchet despre felul in care Teodor Poptile, consilier la primaria din localitate, a facut sex oral cu ei. Potrivit celor relatate, faptele s-au petrecut in noaptea de 18 august. Dupa ce i-a imbatat cu bere la o cofetarie, consilierul a luat sase baieti si i-a dus la locuinta unuia dintre ei. Petrecerea a continuat pana spre miezul noptii, cand, de fata cu toti ceilalti, l-a dezbracat pe cel mai mic pentru sex oral. Pana la ora 3 dimineata au avut parte de acelasi tratament alti trei baietei. Zvonul s-a raspandit, iar politia a intrat pe fir. Prezentat la Parchetul Carei cu propunere de arestare, consilierul Poptile a fost lasat sa plece acasa inainte chiar de a fi audiate victimele. O jumatate de ora mai tarziu, intors la Politia Carei, el a recunoscut in prezenta a doi dintre parinti ca reclamatiile sunt reale. Viceprimarul din Craidorolt, Simion Barnutiu, e si el la curent cu povestea de pedofilie. El spune ca cel mai usor ar fi fost pentru consilier sa agate copiii la propria discoteca. Poptile este si presedinte al ,Consumcoop", lantul de magazine satesti din comuna. Insa primaria nu poate sa ia nici o masura pentru ca ,e la fel ca in cazul deputatilor. Daca ei comit o fapta, nu ii judeca partidul. Daca va fi arestat, o sa cerem suspendarea". Revoltata de lasarea in libertate a consilierului, asistenta sociala Dana Chis (care i-a asistat pe copii in timpul audierilor) spune ca o data cu declansarea scandalului au aparut si alte reclamatii similare. Poptile mai este si ajutor de cantor la parohia ortodoxa din localitate. Cantorul spune ca de-acum nu-i va mai permite ajutorului sau accesul in biserica. Intre timp, Directia de Protectie a Copilului a internat cei doi baieti sub 14 ani, pentru ca nu au parintii acasa, iar locuintele lor sunt la cateva zeci de metri distanta de cea a acuzatului. Pentru a mai atenua scandalul, consilierul s-a invoit doua zile de la serviciu pentru a merge la Timisoara sa cumpere o cruce pentru fiul sau, mort in urma cu doi ani, in Italia. Politia continua cercetarile pentru a stabili daca exista si alte victime.
"Nimeni nu se gandea la asa ceva, chiar daca se stia ca el este homosexual. De obicei avea parteneri adulti, adica peste 20 de ani. Poptile a venit la noi in comuna acum vreo 10 ani, dar s-a auzit ca a fost gonit de oamenii din Calinesti-Oas tot pentru astfel de fapte", spune asistenta sociala Dana Chis.
Sotia consilierului, Virginia Poptile, spune: "Barbatul meu este un om absolut normal. Credeti ca de 35 de ani de cand stau cu el n-as fi observat vreo miscare? Ca nu-s nici io proasta, am lucrat in invatamant. Cum faceam doi copii cu el daca era? Io cred ca-i o-nscenare. Nu-i adevarat nici ca l-a gonit lumea din Negresti. Am venit aici, pentru ca noi aici avem pamant. Cum sa faca ceva asa de scarbos? La toti copiii saraci le-a dat ajutor si, daca au lucrat pentru noi, normal ca le-a dat si cate-o bere".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite