Conservatorii se distanţează mai mult - sondaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Conservator din Marea Britanie are un amplu avans, în sondaje de opinie publicate duminică, faţă de Partidul Laburist, al premierului Gordon Brown, cu şase luni înainte de alegerile generale şi după ce laburiştii reduseseră recent distanţa, informează Agerpres.

Un sondaj de opinie al institutului Ipsos MORI, publicat în The Observer, acordă un avans de 17 procente conservatorilor (43% pentru conservatori, 26% pentru laburişti şi 20% pentru liberal-democraţi).

Totodată, un studiu al YouGov, publicat în The People, semnalează un avans de 12 procente pentru conservatori (40% din intenţiile de vot, faţă de 28% pentru laburişti şi 18% pentru liberal-democraţi).

La 15 decembrie, un sondaj de opinie ICM/Guardian a dat emoţii clasei politico-mediatice arătând că laburiştii - în urmă în ultimii doi ani - nu mai erau decât la 9 procente distanţă, cu 31% din intenţiile de vot, faţă de 40% pentru conservatori.

Un alt sondaj YouGov, publicat la 13 decembrie de Sunday Times, dădea acelaşi rezultat. Faptul că laburiştii par să recupereze întârzierea a readus suspansul cu privire la rezultatul votului şi posibilitatea unui scrutin anticipat în luna martie. Scrutinul trebuie să aibă loc cel mai târziu în luna iunie.

Sondajul de opinie Ipsos MORI a fost realizat pe un eşeantion de 1.017 adulţi între 11 şi 13 decembrie. YouGov a interogat 2.052 de adulţi, prin internet, între 15 şi 17 decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite