Conservatorii germani, dezamăgiţi de stadiul reformelor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mesajul transmis de Bundestag este că va ratifica la timp Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la UE în timp util, parlamentarii conservatori se arată îngrijoraţi că raportul CE

Deşi mesajul transmis de Bundestag este că va ratifica la timp Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la UE în timp util, parlamentarii conservatori se arată îngrijoraţi că raportul CE nu indică aplicarea unor măsuri concrete care să garanteze finalizarea reformelor în cele două state.
"Raportul este o mare dezamăgire. Comisia numeşte deficitele existente fără să tragă concluziile necesare. Atât în Bulgaria, cât şi în România există deficite majore. De aceea este nevoie ca, în anumite domenii, să fie activate deja la momentul aderării, şi nu mai târziu", a declarat, pentru "Deutsche Welle", purtătorul de cuvânt pentru afaceri europene al grupului creştin-social din Bundestag, Thomas Silberhorn, asigurând că CSU va vota tratatul conform calendarului stabilit. Salutând progresele României, creştin-democraţii din Bundestag se arată îngrijoraţi de deficitele existente în cele două state la capitolele justiţie şi combaterea corupţiei, precum şi în domeniul agriculturii. "Fracţiunea CDU/CSU va recomanda ratificarea tratatului doar dacă, pentru înlăturarea deficitelor, se va stabili un plan de acţiune concret şi numai dacă se vor lua măsuri de siguranţă concrete, care să evite impactul negativ (al aderării) asupra bunei funcţionări a UE", se arată într-un comunicat de presă al conservatorilor germani. Dacă până la 1 ianuarie nu se rezolvă problemele, fracţiunea CDU/CSU cere Comisiei Europene monitorizarea strictă a problemelor evidenţiate de CE ( justiţie, combaterea corupţiei) şi tăierea fondurilor pentru subvenţiile agricole dacă sistemul de plăţi nu va fi funcţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite