Conovaru iubeşte teatrul, dar nu se desparte de TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul emisiunii „710“ de la B1 TV spune că televiziunea i-a adus fani şi la Teatrul de Comedie. Matinalul de la B1 TV îl stoarce de energie, iar spectacolele pe care le susţine seara îl încarcă.

Cu două ore înainte de începerea spectacolului „Fata de mătase artificială“ în care urma să joace, Alexandru Conovaru aştepta „interviul“ în cabina de machiaj, cu o cafea în faţă.

„Sunt două lumi diferite, dar amândouă îmi sunt foarte familiare“, zice despre teatru şi televiziune. „Eu am făcut televiziune la PRO TV, între 2001 şi 2004, imediat după ce am terminat facultatea (de teatru, n.r.). Am făcut munca în faţa, dar şi în spatele camerei de filmat - ajunsesem chiar producător general.

Dar mi se făcuse teribil de dor de scenă. Eram în Buftea toată ziua, mă rupsesem de tot şi sufeream cumplit. Mă duceam la Mona Segal, care conduce divizia media vision, şi îi ziceam «Mona, dă-mi ceva să joc. Un rol, în La Bloc, orice, numai să joc». Înnebuneam!

Eu organizam castinguri cu actori şi tocmai eu nu puteam juca! Se dădea o luptă îngrozitoare în mine. Dacă mă suna cineva să-mi spună că îi e rău lui tata, primul lucru pe care îl făceam era să întreb dacă a intrat caseta în beta, apoi îl sunam pe tata. În aşa fel de dependenţă ajunsesem.

Şi într-o zi m-am întors la scenă: am făcut un spectacol independent, «Doamna în negru», pe care Horaţiu Mălăele l-a plăcut şi mi-a zis «De ce nu mergi la Comedie să vorbeşti cu George Mihăiţă?» Şi aşa am ajuns la Comedie.“

Dar teatrul nu înseamnă numai boemie, iar bani nici atât. Doar făcându-le pe amândouă putea să atingă poezia scenei şi să îşi şi plătească facturile.

Amândouă îi sunt necesare

De doi ani, Alexandru Conovaru realizează matinalul de la B1 TV, de la 7.00 la 10.00. Adică emisiunea „710“.
„Programul meu este foarte dur. Mă stoarce de energie, iar la jumătatea săptămânii oboseala se simte. Matinalul, spunea cineva, este batalionul disciplinar al televiziunii. Dacă poţi să faci un matinal, atunci poţi face orice.

Mai am o emisiune marţi seara la un post TV on-line, Green Channel. Acolo povestesc cu tentă ironică ce mi s-a întâmplat cu o săptămână înainte. Dacă mă întrebi cu cinci minute înainte, nu ştiu despre ce o să vorbesc. Este la început şi îmi place foarte mult“.

Televiziunea şi teatrul îi sunt la fel de necesare. Amândouă fac parte din el. „La televiziune, deşi mă seacă de energie, ţin foarte mult. Îi iubesc pe oamenii din echipa mea. Îmi sunt aproape şi nu am putere să mulţumesc pentru cât au făcut pentru salvarea fiicei mele, în special Lianei Stanciu, care a tras de mine să fac campania «Salvaţi-o pe Sonia».

Campania asta mi-a salvat copilul“. Sonia, fiica în vârstă de un an şi opt luni a lui Alexandru Conovaru, s-a născut cu o malformaţie gravă a inimii şi a avut nevoie de intervenţie chirurgicală pe cord deschis în Statele Unite. Operaţia a avut loc la Boston, pe 26 decembrie 2008 şi a decurs cu bine.

Publicul, foarte selectiv

„Teatrul este altceva, este locul care mă încarcă de energie chiar dacă joc un spectacol greu sau chiar dacă vin doar pentru anumite probleme administrative. Am adus de la Boston o piesă care se numeşte «Noises Off» şi este următorul meu proiect.“

Cât priveşte publicul, şi acesta este diferit, zice Alex Conovaru: „Publicul nostru de teatru este unul foarte bun şi selectiv, nu se compară cu cel de televiziune, care îngurgitează orice fel de umor, mai puţin cel de tip american, cum este în
«Seinfeld». La noi au greşit pentru că l-au difuzat în fiecare seară.

Americanii îl dădeau o dată pe săptămână pentru că umorul de genul ăsta se serveşte cu linguriţa, altfel se ajunge la saturaţie“. Într-adevăr, pentru Conovaru, televiziunea şi teatrul sunt ca talgerele unei balanţe oscilante: începe să vorbească despre scenă şi sfârşeşte prin a vorbi despre TV. Şi invers. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite