Conopida previne cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii recomandă consumul de conopidă (Brassica oleracea) în stare crudă pentru a beneficia de aportul substanţelor nutritive pe care aceasta le conţine: vitaminele C, K,

Nutriţioniştii recomandă consumul de conopidă (Brassica oleracea) în stare crudă pentru a beneficia de aportul substanţelor nutritive pe care aceasta le conţine: vitaminele C, K, complexul vitaminic B şi minerale precum potasiul, calciul, manganul, zincul, cuprul.

Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută (34 kcal/100 g), conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire.

Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu precizează că enzimele din compoziţia conopidei contribuie la detoxifierea organismului. Pentru că substanţele toxice neeliminate la timp din corp favorizează apariţia cancerului.

Budincă de conopidă cu urdă

Valoare calorică: 130/porţie
Timp de pregătire: 50 minute
Ingrediente: 500 g conopidă, 300 g urdă, 2 legături mărar, 200 ml suc de roşii, 4 ouă, 300 ml lapte, 200 ml ulei de măsline.

Preparare: desfacem bucheţelele de conopidă şi le opărim în puţină apă cu sare. Într-o cratiţă aşezăm straturi succesive de conopidă şi urdă cu mărar. Deasupra turnăm laptele amestecat cu ouăle bătute spumă. Budinca va sta la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Fiecare porţie este asezonată cu suc de roşii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite