Congresul ar putea declanşa procedura de demitere a preşedintelui Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un influent senator republican a menţionat pentru prima dată posibilitatea declanşării procedurii de demitere de către Congres a preşedintelui american George W. Bush, în urma scandalului

Un influent senator republican a menţionat pentru prima dată posibilitatea declanşării procedurii de demitere de către Congres a preşedintelui american George W. Bush, în urma scandalului interceptărilor ilegale ale Agenţiei Naţionale de Securitate, scrie "The Washington Times".
Faptul că "facem parte din acelaşi partid nu înseamnă că nu vom analiza această situaţie cu mare atenţie", a declarat senatorul Arlen Specter, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice din Senatul american. Întrebat care este soluţia în cazul în care se va dovedi că Bush a încălcat legea, Specter a sugerat că declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui de către Congres ("impeachment") este o posibilitate teoretică, minimalizând însă şansele de concretizare a acesteia. Specter este primul şi cel mai important oficial american care menţionează posibilitatea declanşării procedurii de demitere a preşedintelui SUA în urma scandalului generat de programul NSA de interceptare a unor conversaţii telefonice, fără autorizaţie judiciară. Scandalul referitor la interceptarea ilegală a convorbirilor a izbucnit în luna decembrie, după ce cotidianul "The New York Times" a dezvăluit faptul că sute de persoane din SUA au fost monitorizate de NSA, fără mandat din partea justiţiei, dar cu autorizaţia explicită a preşedintelui american George W. Bush.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite