“Confindustria: 2 ani de recesiune şi 600.000 de locuri de muncă mai puţin”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă dedică astăzi un spaţiu larg arestărilor din cadrul operaţiunilor anti-mafia care au avut loc în ultimele zile în Italia. După ce la începutul săptămânii, 99 de persoane aparţinând unui clan mafiot sicilian au fost arestate în regiunile Sicilia şi Toscana, ieri la Napoli au fost arestaţi doi consilieri municipali.

 “Operaţiune anti-mafia: doi consilieri arestaţi la Napoli”, anunţă ediţia online a cotidianului  “Corriere della Sera”. Operaţiune a DIA (Direcţia Investigativă Anti-Mafia) la Napoli, în urma căreia au fost arestaţi doi consilieri ai primăriei din aceeaşi localitate. Alte 12 persoane vor fi cercetate în stare de libertate, dintre care patru foşti consilieri municipali. Printre cei implicaţi în acest caz se numără şi doi parlamentari, unul aparţinând partidului la guvernare şi celălalt din opoziţie.

Palermo: Şeful mafiot s-a spânzurat  în celulă după arestare”, scrie tot cotidianul “Corriere della Sera”. După ce zilele trecute 99 de persoane aparţinând unui clan mafiot sicilian au fost arestate în Sicilia şi Toscana, ieri seară, capul aceleaşi organizaţii mafiote, Gaetano Lo Presti (52 ani),  a fost descoperit spânzurat în celula sa. Mafioţii urmăreau să creeze o nouă fracţiune a celebrei organizaţii criminale “Cosa Nostra”.

Cazul Eluana Englaro (aflată în comă de 16 ani). Intervenţia ministerului: este interzisă întreruperea alimentării artificiale!”, titrează cotidianul “La Repubblica”. Întreruperea alimentării şi hidratării artificiale a persoanelor aflate în stare vegetativă nu este legală în structurile publice şi private ale serviciului sanitar naţional. Aceasta este hotărârea ministerului pentru Politici Sociale (Welfare), care a fost trimisă către toate spitalele din Peninsulă. Una dintre consecinţele acestei măsuri este blocarea procedurilor de întrerupere a alimentării artificiale în cazul controversat al Eluanei Englaro, femeia care se află de 16 ani în comă.

Confindustria: doi ani de recesiune şi cu 600.000 de posturi de muncă mai puţin”, relatează cotidianul “Il Messaggero”. Pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial, Italia va trebui să traverseze doi ani de recesiune economică. Acestea sunt previziunile Centrului de Studii al Confindustria. Astfel, produsul intern brut va înregistra o scădere de 0,5% anul acesta şi de 1,3% în anul 2009. Economiştii estimează, de asemenea, că 600.000 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

Apple Statele Unite: Adio MacWorld-ului“, anunţă cotidianul “La Stampa”. În luna ianuarie se va desfăşura ultima ediţie a târgului anual al gigantului informatic american Apple, eveniment la care Steve Jobs, numărul unu al companiei, nu va participa. În cadrul acestui târg, care va avea loc la San Francisco, între 5 şi 9 ianuarie 2009, vor fi anunţate ultimele noutăţi tehnologice Apple. Analiştii în domeniul informaticii cred că decizia Apple a fost determinată de criza economică care afectează Statele Unite în ultima vreme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite