Conectaţi la detectorul de adevăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boureanu a găsit partea bună a suspendării sale din PNLSincer "ca un înger", Boureanu a recunoscut că decizia mai-marilor liberali de a-l suspenda din conducerea partidului i-a creat în egală

Boureanu a găsit partea bună a suspendării sale din PNL
Sincer "ca un înger", Boureanu a recunoscut că decizia mai-marilor liberali de a-l suspenda din conducerea partidului i-a creat în egală măsură neplăceri şi avantaje. "Suspendarea a fost dăunătoare pentru relaţiile mele cu unii dintre membrii PNL, în special cu cei din jurul primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, dar şi cu mulţi liberali din ţară. În schimb, această decizie mi-a întărit legăturile cu simpatizanţii şi alegătorii partidului", a spus parlamentarul. Indicatorul de adevăr a rămas neclintit atunci când Cristian Boureanu a avertizat că, odată ce-şi va relua locul în conducerea PNL, va continua să-şi exprime public opiniile şi convingerile, indiferent de consecinţe. În rest, deputatul liberal s-a arătat mulţumit că a reuşit să păstreze la acelaşi nivel încrederea argeşenilor în el, şi mai puţin fericit că nu a reuşit să-şi îndeplinească toate angajamentele din campania electorală. Cel mai mare regret al său este, potrivit datelor necontrazise de detectorul de adevăr, faptul că votul uninominal nu a fost acceptat încă de clasa politică din România. Boureanu a admis că regretă situaţia din PNL, unde libertatea de opinie a fost văzută ca un atac la adresa conducerii partidului. Tânărul parlamentar de Argeş nu a ţinut secrete nici amănuntele legate de viaţa sa privată - că este divorţat, că are o fetiţă, că este un mare amator de ciorbă sau că este un împătimit al automobilismului...

Cu Stere Farmache racordat la aparate, graficele au evoluat ca la Bursă
Imediat după şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti, directorul general al instituţiei, Stere Farmache, a venit la pavilionul Adevărul din Piaţa Universităţii şi, sub privirile încordate ale asistenţei, a intrat în "cabina stresului".Detectorul de adevăr, care prezintă grafic siguranţa de sine a persoanelor conectate, i-a acordat şefului Bursei - după o tiradă de întrebări deloc comode calificativul de maximă sinceritate, scris cu acelaşi verde care arată creşterile din ultimele zile ale indicelui BET. Stere Farmache a explicat, detaşat, cum se face că menţinerea în această funcţie timp de mai bine de zece ani nu are nicio conotaţie politică.La polul opus, roşul de pe afişajul detectorului (indicând starea de stres) a fost la fel de redus ca şi scăderile uşoare înregistrate de BET-FI la Bursă. Oficialul BVB fusese întrebat dacă rechinii pieţei îi ştiu de frică. "Întrebaţi-i pe ei", a venit răspunsul, şi de data aceasta verdele siguranţei de sine dominând benzile tabelei electronice. În fine, Stere Farmache a mai mărturisit că nu ar fi capabil nici să facă politică, nici să închidă şedinţa de tranzacţionare din alte motive decât cele prevăzute în Regulamentul BVB. "Adevărul mi-a plăcut de la început, îmi place şi acum", a spus Stere Farmache la încheierea confruntării cu detectorul de adevăr, în urma căruia a obţinut, ca şi celelalte personalităţi supuse testului, certificatul de sinceritate.

Gheorghe Dobre, tovarăş de suferinţă cu şoferii
Deşi presat de problemele zilnice cu care se confruntă în calitate de ministru al transporturilor, construcţiilor şi turismului, Gheorghe Dobre nu a fost câtuşi de puţin tensionat atunci când a fost supus testului de sinceritate cu detectorul de adevăr.
Chiar înainte de a pleca pe DN1 pentru a vedea cum se lucrează la reabilitarea infrastructurii, oficialul a acceptat ieri să răspundă la câteva întrebări, chiar la pavilionul ziarului Adevărul, instalat în Piaţa Universităţii. Gheorghe Dobre şi-a început şirul "confesiunilor" pe teme de infrastructură, mărturisindu-i psihologului care l-a asistat că nu şi-a mai luat un concediu de ani de zile. Ministrul a recunoscut că "a dat cu maşina în mai multe gropi pe drumurile naţionale sau pe autostrăzile României", ca şi şoferii fără rang ministerial. Poate de aceea le şi înţelege supărarea, a spus Dobre, de data aceasta de pe aceeaşi parte a baricadei cu participanţii la trafic.
"Sincer ca un sfânt"
Ministrul Dobre a confirmat că lucrările la tronsonul Drajna-Feteşti de pe Autostrada Soarelui se vor finaliza "pe o singură cale" până la 1 iulie 2006. El nu se îndoieşte că renegocierea contractului cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania a adus numai beneficii statului român, lucru pe care l-a afirmat încă de la sfârşitul anului trecut. Concluzia psihologului a fost clară: ministrul Gheorghe Dobre este "sincer ca un sfânt", afirmaţie dovedită de certificatul de sinceritate cu care oficialul a plecat de la testare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite