Conducerile spitalelor, preluate de oameni acuzaţi de incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reforma în sănătate a ajuns la punctul critic, dar numirile făcute de ministrul sănătăţii la conducerea spitalelor ar putea dinamita orice încercare de a îmbunătăţi sistemul. Eugen

Reforma în sănătate a ajuns la punctul critic, dar numirile făcute de ministrul sănătăţii la conducerea spitalelor ar putea dinamita orice încercare de a îmbunătăţi sistemul. Eugen Nicolăescu a numit în comitetele directoare ale spitalelor oamenii pe care i-a dat afară în decembrie 2005, atunci când îi acuza de incompetenţă.
Spitalul Sf. Pantelimon s-a mutat la Cantacuzino şi Floreasca
"În urma analizelor efectuate asupra cauzelor care au generat arierate în sistemul sanitar, am constatat că unul dintre motivele principale a fost şi managementul defectuos al conducerii unor spitale, respectiv al consiliilor de administraţie şi al comitetelor directoare", a declarat, în data de 23 decembrie 2005, ministrul sănătăţii. Ca urmare, 15 comitete directoare şi 23 de consilii de administraţie au fost revocate.
Printre acestea se număra şi conducerea de la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon, din Bucureşti. Alături de directorul unităţii, prof. dr. Florian Popa, pleca din spital şi directorul financiar-contabil, Maria Mesinteanu. Acum, şi-a recăpătat, datorită lui Nicolăescu, funcţia, dar la Spitalul Clinic Cantacuzino.
Tot de la Sf. Pantelimon a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi contabilul-şef Nadia Mocanu.
Confuzie privind numirile la Târgu Jiu
Noua conducere a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu a fost instalată, ieri, oficial în funcţie, deşi pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii apar numele altor directori. Florin Mergea, tatăl cunoscutului tenismen, şi Constantin Pălivan şi-au preluat birourile şi responsabilităţile de la predecesorii săi.
şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a declarat că cei doi au fost

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite