Conducerea TVR, demisă de parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile parlamentare vor veni săptămâna viitoare cu noi propuneri de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie şi şefia SRTv. Plenul reunit al celor două Camere legislative a

Grupurile parlamentare vor veni săptămâna viitoare cu noi propuneri de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie şi şefia SRTv.

Plenul reunit al celor două Camere legislative a respins ieri raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară al televiziunii publice pe anul 2006. Votul de blam dat de parlament, cu 227 voturi "pentru" şi 14 abţineri pelediste, presupune dizolvarea imediată a CA al TVR.

Actualii membri ai conducerii TVR, numiţi pe criterii politice, împărtăşesc astfel aceeaşi soartă cu a directorului demisionar, Tudor Giurgiu, care şi-a asumat însă eşecurile politicii de management. Parlamentarii au criticat, rând pe rând, "nereuşitele" conducerii SRTv: de la depăşirea bugetului de cheltuieli pe 2006 cu 17,1 milioane de lei, până la proasta gestionare a politicilor de programe, reflectată în cota scăzută de audienţă, "performanţă" impardonabilă pentru aleşi, în condiţiile în care 83% din veniturile SRTv din 2006 au provenit din bani publici.

Unii reprezentanţi PRM, PSD, PD şi PC au propus chiar înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea modului în care au fost cheltuite fondurile publice alocate TVR. În următoarea perioadă, partidele politice, preşedinţia şi guvernul, împreună cu salariaţii SRTv îşi vor numi noi reprezentanţi în CA. Tot ieri, parlamentul a aprobat rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune, ale Rompres şi CNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite