Conducerea Spitalului Panduri zice ca a actionat corect in cazul penisului sectionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului "Prof. dr. Theodor Burghele" (fost Panduri) considera ca a actionat corect in cazul barbatului al carui penis a fost sectionat, facand tot posibilul pentru salvarea pacientului

Conducerea Spitalului "Prof. dr. Theodor Burghele" (fost Panduri) considera ca a actionat corect in cazul barbatului al carui penis a fost sectionat, facand tot posibilul pentru salvarea pacientului si luand imediat masuri disciplinare impotriva medicului care l-a mutilat. Doctorul Mircea Popescu, directorul unitatii medicale, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca reprezentii spitalului au luat legatura, imediat dupa incident, cu unul dintre cei mai renumiti chirurgi plasticieni, infirmand astfel declaratiile pacientului, potrivit carora s-ar fi pierdut timp pretios pentru salvarea lui. Profesorul Ioan Lascar (seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca) a fost contactat "in prima clipa", in ideea de a-l ajuta pe pacientul cu penisul sectionat. Chirurgul plastician se afla insa intr-o alta operatie, complexa, stabilindu-se ca pacientul sa fie dus la sectia de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului Universitar, a afirmat sursa citata. Popescu a contrazis si afirmatiile potrivit carora barbatul ar fi fost transportat la Spitalul Clinic Universitar pentru ca acolo activau - potrivit pacientului - "prieteni ai doctorului Ciomu". "S-a actionat cu maxima promptitudine, a fost dus imediat la Universitar. Sefa Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul Universitar este profesorul Doina Dumitrescu, un specialist renumit. S-a apelat la ea in primul rand din ratiuni de viteza. Spitalul Universitar este foarte aproape de noi", a declarat doctorul Mircea Popescu, directorul spitalului. Pacientul mutilat in cursul unei operatii realizate la Spitalul "Dr. Theodor Burghele" a declarat, duminica seara, pentru Pro TV, ca va cere despagubiri medicului care i-a sectionat in trei penisul, el intrebandu-se, totodata, "de ce nu a intervenit nimeni" atunci cand mai putea fi inca salvat.
Parchetul cere expertiza neuropsihiatrica a lui Ciomu, "macelarul de madulare"
Procurorii criminalisti ai Parchetului Tribunalului Bucuresti au audiat, ieri, cadrele medicale care au asistat la operatia chirurgicala facuta de dr. Naum Ciomu asupra tanarului pacient I.J. Martori la castrarea din greseala a tanarului pacient, medicii Stoican Nicolae (medic operator 2) si Daniela Sandu (medic ATI), precum si asistentele Mariana Nedu si Carmen Mazilu au dat, ieri, cu subsemnatul in fata procuro-rului-anchetator Remus Dudai. Surse judiciare au precizat pentru Adevarul ca cei patru au povestit procurorilor despre comporta-mentul dr. Naum Ciomu in timpul operatiei. Acestia au aratat ca nu aveau posibilitatea sa vada clar ce facea chirurgul la locul inciziei si nici nu au observat un comportament anormal din partea acestuia. Singurul lucru care i-a frapat pe cei doi doctori si pe asistente este acela ca operatia s-a prelungit nepermis de mult in timp. Daca operatia de coborare a testiculului stang in scrot dureaza in mod normal o ora, interventia chirurgicala in urma caruia pacientul a ramas fara penis s-a prelungit pana la trei ore. Abia atunci asistentii chirurgului Naum Ciomu s-au mirat, mai ales ca chirurgul nu daduse nici o explicatie pentru aceasta prelungire. Dupa cele trei ore scurse, uitandu-se in punga cu partile anatomice indepartate de chirurg, medicul Naum Ciomu a exclamat: "Aoleu, ce-am facut? L-am nenorocit!". Procurorii au stabilit ca dr. Naum a chemat in ajutor un alt medic din Spitalul Theodor Burghele, iar, ulterior, au mai venit mai multi medici din conducere. Apoi pacientul a fost transferat la Spitalul Universitar, cel care l-a mutilat insotindu-l in ambulanta. Anchetatorii au mai stabilit fara dubiu ca, in urma erorilor chirurgicale, penisul pacientului a fost impartit in trei bucati. Deocamdata, pentru anchetatori ramane inexplicabil cum a fost posibila o greseala atat de mare din partea unui chirurg cu reputatia dr. Ciomu, mai ales ca din audierile facute pana acum nu reiese faptul ca doctorul ar fi cazut prada unei clipe de nebunie. Totusi, procurorii vor dispune efectuarea unei expertize neuropsihiatrice a dr. Ciomu. De asemenea, o expertiza medico-legala va fi efectuata de specialisti, atat asupra resturilor anatomice, cat si asupra pacientului. Acest lucru insa se va intampla numai dupa externarea bolnavului. Studentul Facultatii de Medicina care a fost prezent in sala de operatie urmeaza si el a fi audiat in cursul acestei saptamani. Cat despre dr. Ciomu, acesta ar fi urmat sa fie audiat astazi, dar acest lucru nu se stie cu certitudine, deoarece - potrivit unor surse judiciare - Naum "Macelarul de madulare" a cerut procurorilor time-out pentru a-si angaja un aparator. El s-ar fi rugat de anchetatori sa-i lase timp macar pana miercuri.
Fostii studenti ai lui Ciomu:
"Odata si-a cusut manusile intr-un pacient"
Dr. Naum Ciomu, "macelarul de madulare", cel care a lasat un tanar fara penis in timp ce il opera la un testicul, este celebru si in randul studentilor pe care i-a pregatit la anatomie. Fostii studenti de la Facultatea de Medicina din Capitala povestesc ca, pe vremea cand dr. Ciomu nu era decat asistent la Universitatea de Medicina, dadea aceeasi lucrare grupelor la care preda. Unul dintre subiectele trecute obsesiv in lucrari cerea studentilor sa "descrie sectiunea tranversala prin treimea mediana a penisului". De fiecare data cand dr. Ciomu dadea acest subiect, spunea aceeasi gluma: "Baietii sa nu copieze". O alta isprava a dr. Ciomu este cunoscuta de studenti si medici. Acestia povestesc ca, fiind extrem de iscusit in ale manuirii bisturiului si acului, la un moment dat si-a cusut propriile manusi chirurgicale in plaga pacientului. Alti studenti spun ca singurele operatii pe care le putea face dr. Ciomu erau cele de fimoza. Toate aceste lucruri circula de ani de zile in mediul medical si este greu de inteles de ce directia Spitalului "Th. Burghele", unde dr. Ciomu era angajat cu jumatate de norma, nu a luat unele masuri de precautie. Pe de alta parte, si Universitatea de Medicina si Farmacie l-a lasat la catedra, ani la rand, dr. Ciomu fiind autorul intrebarilor din materia de biologie pentru admitere. Dupa ce a mutilat un om, UMF s-a gandit sa-l scoata din Comisia de Admitere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite