Conducerea Penitenciarului Slobozia a "arestat" două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

scandal. Supăraţi că îşi primeau cu întârziere drepturile salariale, membrii Sindicatului Lucrătorilor din Penitenciarul Slobozia i-au declarat război şefului care toca fără jenă bugetul

scandal. Supăraţi că îşi primeau cu întârziere drepturile salariale, membrii Sindicatului Lucrătorilor din Penitenciarul Slobozia i-au declarat război şefului care toca fără jenă bugetul instituţiei. Oamenii au înaintat un memoriu la Administraţia Naţională a Penitenciarelor în care dezvăluie toate abuzurile făcute în ultimii ani de inspectorul-şef principal Dumitru.La sfârşitul anului 2000, mai-marii de la Puşcăria Slobozia au hotărât să-şi tragă vilă de protocol. Cum penitenciarul achiziţionase o construcţie părăginită din staţiunea Amara, s-a aprobat imediat amenajarea acesteia la standarde occidentale. În acelaşi an s-a hotărât şi suma alocată vilei: 50 miliarde de lei. În aceşti bani ar fi trebuit să intre lucrările de proiectare şi execuţie, în aşa fel încât vila să fie gata la cheie. La aproape şase ani de la aprobarea investiţiei, banii au fost cheltuiţi, dar construcţia nu este încă terminată. Uşurinţa cu care conducerea penitenciarului a aprobat investiţia face obiectul unui dosar instrumentat de Biroul teritorial Slobozia al DNA. Tot aici este investigat şi modul în care s-au cheltuit circa 10 miliarde de lei pentru modernizarea sectorului vizite, precum şi a postului de control al închisorii.

Fasole cu iz penal
În cursul anului 2003, inspectorul-şef Andrei Dumitru a fost de acord ca instituţia pe care o conduce să facă afaceri cu un SRL specializat în comerţul cu piese de schimb pentru autoturisme. De la S.C. Mecantu SRL au fost cumpărate 28 tone de fasole pentru consumul deţinuţilor. Ulterior, aşa cum scrie şi în memoriul sindicaliştilor, s-a stabilit că fasolea fusese procurată de la un depozit al Armatei, care o vânduse mult sub preţ, pe motiv că era stricată şi se putea folosi doar la furajarea animalelor. De la SRL-ul Mecantu au fost însă făcute şi alte achiziţii după momentul respectivului incident. Penitenciarul a cumpărat porumb boabe şi şrot de floarea-soarelui, produse pentru care s-a plătit de două ori mai mult decât preţul pieţei.

Licitaţiile au acoperit potlogăriile
Inspectorul-şef Andrei Dumitru susţine că este la curent cu reclamaţiile sindicatului. "Este vorba despre un individ care, acum nouă ani, conducea această instituţie în locul meu şi nu s-a putut împăca cu ideea că nu mai este şef. Reclamaţiile sale au ajuns la Bucureşti, iar controalele care au venit au demonstrat că lucrurile nu stau aşa. Chiar acum câteva săptămâni a fost un nou control, care nu a găsit nimic ilegal. Orice achiziţie a fost precedată de o licitaţie".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite