Conducerea Hidroelectrica, trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al societăţii de stat Hidroelectrica, Traian Oprea, a fost trimis în judecată alături de alte 10 persoane, pentru un prejudiciu de peste 1,8 milioane de euro. Potrivit unui

Directorul general al societăţii de stat Hidroelectrica, Traian Oprea, a fost trimis în judecată alături de alte 10 persoane, pentru un prejudiciu de peste 1,8 milioane de euro. Potrivit unui comunicat al Departamentului Naţional Anticorupţie, în dosarul "Hidroelectrica" sunt inculpaţi cinci angajaţi ai acestei societăţi.
Trei dintre ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată: directorul general Traian Oprea, directorul adjunct al Direcţiei marketing, privatizare şi afaceri internaţionale - Asan George Lavinius, şeful serviciului contracte şi achiziţii interne - Ioan Trif. Ceilalţi doi, Dan Popescu - economist principal specialist în cadrul Serviciului contracte şi achiziţii interne, Ioana Dudaş - statistician principal din cadrul aceluiaşi serviciu, sunt acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi fals intelectual. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată cinci oameni de afaceri din lumea interlopă.Din probele administrate în dosar a reieşit că societatea Hidroelectrica a cumpărat de la firma Enol Group SA produse sub sigla Siemens contrafăcute, la preţuri de opt până la de 38 ori mai mari decât preţul pieţei, suma totală plătită fiind de 20.280.398.519 lei vechi. Conducerea societăţii Hidroelectrica a făcut achiziţia respectivă în condiţiile în care s-a dovedit că nu era necesară şi nici justificată, alegând ilegal ca procedură de selecţie cererea de oferte şi negocierea cu o singură sursă, în loc de licitaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite