„Condi“ despre greşelile SUA în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La final de mandat, membrii administraţiei republicane, în frunte cu preşedintele George W. Bush, încep să vorbească deschis despre paşii greşiţi ai Washingtonului în conflictul din Irak.

La final de mandat, membrii administraţiei republicane, în frunte cu preşedintele George W. Bush, încep să vorbească deschis despre paşii greşiţi ai Washingtonului în conflictul din Irak.

După ce liderul în exerciţiu de la Casa Albă a evidenţiat erorile serviciilor de informaţii, secretarul de stat american Condoleezza Rice a recunoscut că a avut o parte din responsabilitate în proasta administrare a ocupaţiei americane în Irak. “Aş da orice pentru a putea reveni în trecut şi a şti precis ceea ce urmam să găsim la faţa locului”, a declarat şefa diplomaţiei americane într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Condoleezza Rice a adăugat că invadarea Irakului a fost justificată, deşi nici o armă de distrugere în masă nu a fost găsită aici de forţele americane. “Înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein va fi în cele din urmă o mare reuşită strategică, nu numai pentru administraţia Bush, ci pentru Statele Unite”, a subliniat secretarul american de stat. Ea a insistat că “o tânără democraţie multietnică a înlocuit un dictator responsabil de instabilitatea şi de războaiele din Irak”.

Condoleezza Rice – care era consiliera preşedintelui Bush când SUA au invadat Irakul – a recunoscut că a fost o eroare să încarce Departamentul de Stat cu reconstrucţia Irakului de la primele etape ale ocupării acestei ţări. În acelaşi interviu, Rice a mai afirmat că fiecare zi de după atentatele din 11 septembrie este un “12 septembrie”, cerând vigilenţă în fiecare moment.

image

Am în continuare teama că, în fiecare zi, teroriştii pregătesc un complot împotriva noastră

image



Condoleezza Rice, secretar american de stat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite