Condamnare istorică în cazul Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Avram ar fi violat şi ucis, în 1992, o fată de 13 ani
Gheorghe Avram ar fi violat şi ucis, în 1992, o fată de 13 ani

Gheorghe Avram, adevăratul făptaş al crimei comise în Gorj, în urmă cu două decenii, va sta 22 de ani în puşcărie.

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis în noaptea de marţi spre miercuri condamnarea la închisoare a lui Gheorghe Avram, adevăratul autor al crimei pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a stat în puşcărie nevinovat timp de 12 ani. „Sentinţa care s-a aplicat clientului meu este foarte aspră în condiţiile în care singura probă care îl acuză este un raport de expertiză efectuat după 12 ani. El susţine că nu este vinovat, noi considerăm că nu el este autorul infracţiunii de omor pentru care a fost trimis în judecată", a afirmat Ionel Ordean, avocatul bărbatului de 42 de ani, din Comăneşti.

Premieră

Procurorul Marius Iacob, adjunctul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se declară mulţumit de decizia luată de judecătorul Gheorghe Constantinescu. „Este un lucru foarte bun, ne bucurăm că judecătorul a acceptat precedentul acesta judiciar invocat de noi şi că am reuşit să dovedim că sunt probe suficiente pentru el. Este un caz unic în România, adică un caz în care a fost reţinut faptul că s-a întrerupt cursul prescripţiei", a declarat Marius Iacob.

De aceeaşi părere este şi avocata care l-a ajutat pe Marcel Ţundrea să demonstreze că este nevinovat. „Este corectă pedeapsa, ar fi putut fi sporul mai mare, ceea ce este mai dureros este că s-a facut dreptate după atât amar de vreme. Ţundrea nu se poate bucura de această victorie", a mărturisit Liliana Clima, fosta apărătoare a lui Ţundrea.

În anul 1992, Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea şi violarea Mioarei Gherasie, în vârstă de 13 ani, în localitatea Pojogeni. A fost eliberat în primăvara anului 2004, după ce un test ADN a stabilit că este nevinovat. Gorjeanul a murit trei ani mai târziu din cauza unor probleme de sănătate căpătate după gratii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite