Concursul de titularizare de la Cluj a fost reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă săptămâna trecută reprezentanţii Ministerului Educaţiei trimiteau instrucţiuni clare către ISJ Cluj, de a relua examenul de titularizare pentru toţi candidaţii centrului de

Chiar dacă săptămâna trecută reprezentanţii Ministerului Educaţiei trimiteau instrucţiuni clare către ISJ Cluj, de a relua examenul de titularizare pentru toţi candidaţii centrului de examinare Unirea, unde s-a întârziat cu patru ore primirea subiectelor, până la urmă directivele inspectoarei generale Titiana Zlătior au avut câştig de cauză: au reluat, ieri, examenul doar 284 de aspiranţi la titlul de profesor - cei 272 de candidaţi care, pe 19 iulie, au părăsit sălile de examen, şi alţi 12 candidaţi care au susţinut, în data stabilită, proba de specialitate, dar care au dorit să o reia ieri, în speranţa unei note mai mari.
Mai mult decât atât: inspectoarea Titiana Zlătior a hotărât ca examenul de titularizare să fie susţinut pe un teritoriu cunoscut, ca să nu mai aibă surprize. Concret, cei 284 de candidaţi la titularizare au dat examen la Liceul "Gheorghe şincai", unde inspectoarea are catedra rezervată. Pentru a nu avea probleme, directorul liceului, ştefan Bugariu, a solicitat de la ISJ apă minerală în fiecare sală de examen, precum şi aparatură electronică performantă suplimentară pentru multiplicarea foilor cu subiecte.
Deşi, potrivit participanţilor, nivelul de dificultate al subiectelor de ieri n-a fost diferit de cel din etapa eşuată, ar putea să apară discuţii şi probleme la repartizarea pe posturi din 5 sau 6 august. Aceasta pentru că două categorii de candidaţi - care au dat examene diferite, pe subiecte diferite - vor candida pe aceleaşi posturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite