Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice post vacant în spital înseamnă pacienţi mult mai prost îngrijiţi. La Braşov este un deficit de 43 de medici, iar la Sibiu sunt 12 posturi libere

La Braşov este nevoie de medici la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, la Pediatrie, la Maternitate, la Psihiatrie, la Pneumoftiziologie, la Ambulanţă, dar şi la Spitalele din Făgăraş, Victoria, Codlea sau Rupea.
Cea mai gravă situaţie este la unitatea din Victoria unde există secţii care nu au nici un medic, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi până la Spitalul din Făgăraş. În total, în judeţul Braşov, trebuie să se angajeze urgent 43 de medici.
Şi la Sibiu sunt 12 posturi vacante la Spitalul Clinic Judeţean şi la Ambulanţă, dar şi la Spitalele din Mediaş şi Cisnădie. Posturile sunt pentru medici rezidenţi şi specialişti.
Concurs în 25 martie
Medicii care vor un post în sistem se mai pot înscrie la concurs până în data de 11 martie. Candidaţii trebuie să depună la dosar o cerere, o adeverinţă de la unitatea medicală unde lucrează, o adeverinţă privind starea de sănătate, copii după actele de identitate, diploma de licenţă , certificatul de membru al Colegiului Medical, dar şi autorizaţia de liberă practică. O veste nu tocmai bună este că taxa de înscriere este de 440 lei şi că există posibilitatea ca nu toţi cei înscrişi să fie şi acceptaţi la examen. Concursul va avea loc în 25 martie. Toate informaţiile necesare se pot găsi pe www.ms.ro.
Ministrul Sănătăţii susţine că un medic rezident poate câştiga bani frumoşi. „Un rezident are un salariu de bază care diferă de la un an la altul, între 1019 lei şi 2764 lei, la care se adaugă o serie de sporuri, în funcţie de specialitate. Fiecare rezident primeşte, anual, două prime de stabilitate la nivelul a două salarii de bază şi, lunar, sporul de prevenţie de 11% . Din anul trei de rezidenţiat, fiecare medic poate să facă şi gărzi care sunt plătite”, a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite