Consiliul Concurenţei ia în vizor producătorii de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Concurenţei ia în vizor producătorii de medicamente
Consiliul Concurenţei ia în vizor producătorii de medicamente

Companiile producătoare de medicamente Bayer, Baxter AG, Belupo şi Sintofarm sunt suspectate de Consiliul Concurenţei de înţelegeri anticoncurenţiale cu distribuitorii.

Oragnizaţia s-a autosesizat şi a început cercetările, inspectorii urmând să facă o serie de verificări inopinate la sediile companiilor.

În situaţia în care va fi constată încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Companiile care vor coopera cu Consiliul Concurenţei pot obţine imunitate la amendă sau reduceri ale amenzilor de până la 50% dacă apelează la politica de clemenţă.

Cine sunt producătorii

- Bayer - societate românească membră a grupului Bayer, importator direct în România al produselor Bayer Consumer Care;

- Baxter AG, societate din grupul Baxter Elveţia, grup specializat în tratamenul unor boli complexe cum ar fi hemofilia, afecţiuni imunologice, afecţiuni ale rinichilor, boli infecţioase, traume etc;

- Belupo Pharmaceutical & Cosmetics d.d., companie care comercializează produse medicamentoase detinate sistemului cardiovascular, precum şi pielii, fiind a doua companie farmaceutică ca mărime din Croaţia.

- Sintofarm SA, producător român care realizează o serie de medicamente generice destinate sistemului nervos central şi sistemului musculo-scheletic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite