Concurenţă pentru fondurile de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţă pentru fondurile de vânătoare
Concurenţă pentru fondurile de vânătoare

La licitaţiile organizate în aceste zile de Ministerul Agriculturii pentru administrarea a 41 de fonduri de vânătoare s-au înscris 220 de asociaţii de profil, potrivit datelor instituţiei.

La sesiunile de ieri s-au licitat mai multe fonduri de vânătoare, printre care şi cel de la Balc, administrat până anul acesta de omul de afaceri Ion Ţiriac. Fondul cinegetic de la Balc va fi gestionat timp de zece ani de Asociaţia de Vânătoare Waidmannsheil din Bihor, contra sumei de 27.000 de euro pe an. „Ne aşteptam la această valoare.

Nu pot să spun cât am fi dat, pentru că este confidenţial, însă mai mergeam puţin“, a declarat, ieri, după licitaţie, reprezentantul Asociaţiei Waidmannsheil, Demian Radu, citat de Mediafax.

Cel mai scump a fost fondul de vânătoare de la Miceşti, judeţul Argeş, care are o suprafaţă de 10.000 de hectare, şi al cărui preţ de gestionare a fost fixat la 59.685 de euro pe an. Contractul a fost câştigat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeş.

Cel mai ieftin s-a adjudecat domeniul cinegetic Valea Belişului din judeţul Cluj care, chiar dacă are 12.167 de hectare, va fi gestionat de către AJVPS Cluj contra sumei de doar 115 euro pe an, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Astăzi vor fi scoase la licitaţie fondurile cinegetice din judeţele Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea. Contractele de gestionare a fondurilor cinegetice vor fi semnate pe zece ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite