Concurenţa pe piaţa bancară este deficitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurenţa pe piaţa bancară este deficitară
Concurenţa pe piaţa bancară este deficitară

Pe piaţa bancară din România nu sunt îndeplinite integral condiţiile de concurenţă, iar Consiliul Concurenţei nu are un protocol de colaborare cu Banca Naţională privind întreprinderea de investigaţii la băncile comerciale, a declarat, la Sinaia, preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, citat de Agerpres.

„Cu BNR trebuie să desţelenim puţin relaţia, pentru că este mai greu să lucrăm cu băncile în ceea ce priveşte politica de concurenţă. Cu Banca Naţională nu avem un protocol de colaborare privitor la întreprinderea de investigaţii la băncile comerciale“, a spus oficialul autorităţii de concurenţă.

In acest moment, pe piaţa bancară singura problemă în ceea ce priveşte ajutoarele de stat o reprezintă intenţia de capitalizare a CEC Bank.

„Din luna iunie, când am transmis preliminar documentele la Comisia Europeană privind recapitalizarea CEC, nu am mai primit nici un răspuns. Dosarul CEC nu a fost notificat oficial, pentru că suntem încă la faza de consultări. Problema CEC la Comisie este că aceasta consideră că majorarea de capital este ajutor de stat, iar noi considerăm că reprezintă o investiţie a acţionarului majoritar şi unic, Ministerul Finanţelor”, a explicat Bogdan Chiriţoiu, într-un seminar privind domeniul concurenţei în România.

Guvernul a prevăzut, în bugetul pe acest an, majorarea capitalului CEC Bank, pe care o controlează în totalitate, cu 900 de milioane de lei, sumă redusă ulterior cu aproape 150 de milioane de lei, la 753 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite