Concurenţă acerbă pentru listarea Aeroportului Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până ieri, 19 martie - termenul-limită pentru depunerea de oferte în vederea intermedierii listării la Bursă a Aeroportului Otopeni - şi-au depus candidaturile 19 societăţi de servicii de

Până ieri, 19 martie - termenul-limită pentru depunerea de oferte în vederea intermedierii listării la Bursă a Aeroportului Otopeni - şi-au depus candidaturile 19 societăţi de servicii de investiţii financiare, a declarat, pentru "Adevărul", Antonel Tănase, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

El a precizat că deocamdată nu se cunoaşte valoarea acestei companii şi, de aceea, ministerul a demarat, tot ieri, procedurile de selectare a unui evaluator care va elabora raportul necesar admiterii la cota Bursei de Valori Bucureşti.

Antonel Tănase a adăugat că, "având în vedere trendul ascendent pe care s-a înscris economia românească în ultimii ani, dar mai ales interesul sporit al investitorilor pentru aeroporturi în general, este posibil ca valoarea acestei companii să fie mult mai mare decât aşteptările actuale.

Din păcate, nu ne putem pronunţa, încă de pe-acum, în legătură cu procentajul posibil de creştere a valorii Aeroportului Otopeni, dar putem spune că valoarea acestuia va fi, într-adevăr, mare". Potrivit documentaţiei de listare, oferta publică iniţială ar trebui să fie gata până la 30 septembrie 2008, a mai precizat Tănase.

Evaluatorii trebuie agreaţi şi de Bursă, şi de Transporturi

Una dintre principalele cerinţe pentru calificarea evaluatorilor care doresc să se ocupe de Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti-Otopeni (AIHCB) este aceea că firmele de evaluare trebuie să fie agreate de Ministerul Transporturilor, dar şi de Bursa de Valori Bucureşti.

În urma demersurilor iniţiate de către minister, AIHCB urmează să organizeze procedura de atribuire a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de întocmire a Raportului de evaluare a companiei.
Anunţul cu detaliile şi informaţiile complete asupra modului de desfăşurare a procedurii de agreere este disponibil pe site-ul AIHCB (Secţiunea Business - Lista licitaţiilor curente) şi pe site-ul Ministerului Transporturilor.

"La finalizarea etapei de agreere, AIHCB va organiza o procedură de achiziţie publică pentru selectarea evaluatorului, în conformitate cu reglementările legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Societăţile din subordinea ministerului care vor fi listate la Bursă sunt Aeroporturile Otopeni, Băneasa, "Mihail Kogălniceanu" - Constanţa, "Traian Vuia" - Timişoara, la care se vor adăuga, Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.

Este posibil ca valoarea acestei companii să fie mult mai mare decât aşteptările actuale
Antonel Tănase, secretat de stat în Ministerul Transporturilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite