Concediul de toamnă, mai ieftin cu 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să economiseşti bani la bugetul familiei tale, poţi alege să-ţi petreci vacanţa de vară în luna septembrie sau chiar octombrie Vremea bună ţine cu românii care nu au avut mii de

Ca să economiseşti bani la bugetul familiei tale, poţi alege să-ţi petreci vacanţa de vară în luna septembrie sau chiar octombrie

Vremea bună ţine cu românii care nu au avut mii de euro de cheltuit prin străinătate în plin sezon de concedii, în lunile iulie şi august.

În Grecia, Turcia sau Tunisia, cele mai căutate locaţii pentru sejururile de tip charter, se poate face plajă foarte bine până la sfârşitul lui septembrie, pentru că temperaturile nu scad sub 25-28 de grade Celsius. Preţurile practicate de agenţiile de turism care oferă aceste pachete s-au redus cu până la 30%.

De câţiva ani încoace, agenţiile de turism şi-au extins ofertele de vacanţă până la sfârşitul lunii septembrie sau chiar prima jumătate a lui octombrie. Vremea bună, cu temperaturi ridicate care se prelungesc până târziu în septembrie, a contribuit foarte mult la acest fapt.

În plus, preţurile atractive practicate de tour-operatori tentează tot mai mulţi români să aleagă toamna calendaristică pentru petrecerea concediului de vară. Există mai multe modalităţi prin care îţi poţi reduce considerabil bugetul alocat vacanţei tale.

Gândeşte-te anul acesta unde pleci la anul

Cea mai la îndemână dintre acestea este planificarea din timp a sejurului. Te hotărăşti asupra destinaţiei şi îţi cumperi din vreme şi biletele. Astfel, agenţiile îţi pot oferi discounturi care pot ajunge până la 15% din preţul de listă.

De exemplu, la agenţia de turism Sunny Tour, un sejur în Insula Corfu, rezervat încă de anul trecut pentru această vară, a costat 500 de euro de persoană, în timp ce turiştii care şi-au cumpărat bilete cu mai puţin de două săptămâni înainte au plătit 590 de euro de persoană.

O altă soluţie este să mergi la târgurile de turism. Aici, toate companiile se înghesiue cu oferte promoţionale. Şi de ce să nu profiţi? Agenţiile prezente la astfel de manifestări acordă de regulă vizitatorilor reduceri substanţiale care pot ajunge şi la 15% pentru pachetele de servicii turistice din catalog.

Mergi în vacanţă fără aglomeraţie şi cu bani puţini

Ghidurile specializate chiar îi sfătuiesc pe turişti să evite lunile iulie şi august, din cauza aglomeraţiei şi a tarifelor care se situează la nivelul maxim. Cum ajungi să economiseşti peste 30% din bugetul alocat vacanţei? Simplu: dacă alegi sfârşitul de sezon, economiseşti 15% din preţul vacanţei.

Alte 15 procente le poţi economisi cumpărând biletele de la un târg de turism specializat, şi asta cu cel puţin trei-patru luni înainte. Şi dacă alegi să pleci în străinătate pe cont propriu, biletele de avion şi cele de cazare rezervate pe internet cu câteva luni înainte îţi pot reduce bugetul cu până la 20%.

Sfaturi pentru un sejur avantajos

1. Rezervaţi din timp biletele
2. Petreceţi concediul în afara perioadelor de vârf
3. Nu uitaţi de ofertele "last-minute"
4. Rezervaţi pe internet locuri în unităţi de cazare din
străinătate
5. Fiţi fideli faţă de o anumită agenţie de turism
6. Vizitaţi târgurile specializate
7. Folosiţi cupoanele de reduceri din reviste

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite