Concedii ieftine pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La târgul de turism, sătmărenii îşi pot găsi vacanţe cu 5% mai ieftine. Agenţiile de turism prezente la primul târg internaţional din municipiu au venit cu pachete promoţionale pentru turişti.

Târgul internaţional de turism deschis la Satu Mare a atras, încă din prima zi zeci de curioşi aflaţi în căutarea unei destinaţii de vis pentru concediu. Standurilor deschise de agenţiile de turism din Satu Mare, Ungaria şi Ucraina au pus la bătaie o multitudine de oferte. Pe lângă acestea, la târg au fost expuse şi produse tradiţionale româneşti, precum şi zeci de sortimente de bomboane şi dulciuri ungureşti, dintre cele mai alese.
Chiar dacă unii s-au dus doar în vizită, sătmărenii nu au existat să ceară informaţii despre oferte. Aşa au aflat că cei care optează spre o destinaţie pe timpul derulării târgului, beneficiază automat de o reducere de 5%. Unele agenţii de turism au organizat şi o tombolă cu premii, trimiţîndu-i pe sătmăreni pe litoralul românesc.
„Multe dintre persoanele care au ajuns la standul nostru s-au interesat de ofertele din Turcia, Grecia şi Bulgaria. Preţul unui astfel de concediu porneşte de la suma de 500 de euro şi creşte în funcţie de numărul de stele al hotelului. Pentru cei care doresc să se relaxeze pe litoralul românesc, ofertele încep de la 178 de lei, şapte nopţi”, a declarat Trenia Heidi, agent de turism la Aurora.

Şunculiţă tradiţională la vânzare

Unul dintre standurile care au atras atenţia vizitatorilor a fost cel cu preparate tradiţionale româneşti. Şunculiţă afumată, cu sau fără os, cârnaţi speciali pregătiţi, cotlet afumat sau jamboane întregi sunt doar câteva dintre preparatele delicoase care au fost expuse spre vânzare.
Preţurile diferă în funcţie de gramaj şi specialitate. „Pentru că vrem să reînviem gusturile tradiţionale, încercăm să venim în întâmpinarea oamenilor cu bucate preparate în casă. Zoli Hasi este deja o marcă înregistrată, prezentă pe piţa sătmăreană de şapte ani”, a declarat Zoltan Kengye, reprezentantul firmei.

Rafting la preţ de 150 euro în Ucraina

Oferte promoţionale au şi agenţiile de turism din Ucraina. Un program de week-end în Galicia, care include cheltuieli de cazare, masă, programe, deplasări cu ghid turistic, echipamente sportive asigurate, ajunge la preţul de 150 de euro/persoană. Rafting-urile sunt organizate pe râul Prut, iar la întoarcere, turiştii sunt aşteptaţi cu frigărui şi vodcă.  Pentru cei care doresc să se aventureze doar o singură zi, agenţia Extrem Piont din Ucraina  le dă şi această şansă. Tariful de participare este de 40 de euro. Târgul de turism este deschis până sâmbătă, la ora 16.00, când va avea loc şi extragerea tombolei.

Dulciuri pentru toţi

Persoanele care trecut pe la târg s-au aventurat şi la standul cu dulciuri, expus de o firmă din Ungaria. Alune de pădure, stafide sau jeleuri rostogolite în ciocolată dulce şi amăruie, toate au avut priză la public. Rulada de cocos cu cacao şi zahărul ars cu alune au fost special aduse din Hajduszoboszlo, de
Nagy Jozsef. „Sunt preparate de tatăl meu, iar în Ungaria, ele sunt marcă înregistrată. În schimb, fructele uscate le aducem din Turcia, noi fiind unic distribuitor în Ungaria”, a declarat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite